Hipokryt Napisano 10 Czerwiec Napisano 10 Czerwiec Cześć, czy ktoś potrafi rozpoznać zwierzę po kości? Cytuj
0 Janko Muzykant Napisano 10 Czerwiec Napisano 10 Czerwiec Ktoś udka z kurczaka obgryzał na plaży lub zwłoki jakiegoś ptaka wyrzuciły na brzeg fale. Liczysz że to może być pterodaktyl ? Cytuj
0 Erih Napisano 10 Czerwiec Napisano 10 Czerwiec 13 minut temu, Janko Muzykant napisał: Liczysz że to może być pterodaktyl ? Nie jestem pewien a nawet wątpię czy pterodaktyle miały już kości pneumatyczne. Cytuj
0 Hipokryt Napisano 10 Czerwiec Autor Napisano 10 Czerwiec 29 minut temu, Janko Muzykant napisał: Ktoś udka z kurczaka obgryzał na plaży lub zwłoki jakiegoś ptaka wyrzuciły na brzeg fale. Liczysz że to może być pterodaktyl ? Tak, Mama mi powiedziała, że to może być dinozaur. Cytuj
0 Luckey13 Napisano 10 Czerwiec Napisano 10 Czerwiec Godzinę temu, Erih napisał: Nie jestem pewien a nawet wątpię czy pterodaktyle miały już kości pneumatyczne. Otóż miały. Cytuj
0 Janko Muzykant Napisano 11 Czerwiec Napisano 11 Czerwiec @Hipokryt Jak już pewnie zauważyłeś takie śmieciowe znaleziska są tu tematem do żartów a nie wnikliwych analiz. Choć śmieć bywa śmieciowi nierówny - tu złom z kawałka nadmorskiej plaży: Cytuj
0 bjar_1 Napisano 11 Czerwiec Napisano 11 Czerwiec Słaby temat, teraz na skupie 70-80 gr/kg. Lepiej poczekać. Cytuj
0 Janko Muzykant Napisano 11 Czerwiec Napisano 11 Czerwiec Godzinę temu, bjar_1 napisał: Słaby temat, teraz na skupie 70-80 gr/kg. Lepiej poczekać. Ale jako zagadka ? Może poproszę aby bez wymiarów ktoś to dopasował ;) ( i tak łatwiejsze niż ta kość ) Cytuj
0 Hipokryt Napisano 11 Czerwiec Autor Napisano 11 Czerwiec @Janko Muzykant Nie zauważyłem, bo dopiero założyłem konto na tej stronie, która ma zakładkę "identyfikacja (bez numizmatów)". Jest to kość promieniowa psa. 1 Cytuj
0 Cronos Napisano 11 Czerwiec Napisano 11 Czerwiec 2 godziny temu, Hipokryt napisał: @Janko Muzykant Nie zauważyłem, bo dopiero założyłem konto na tej stronie, która ma zakładkę "identyfikacja (bez numizmatów)". Jest to kość promieniowa psa. Witamy na forum:) Janka już poznałeś ;) Nie zrażaj się i działaj:) Cytuj
0 Hipokryt Napisano 11 Czerwiec Autor Napisano 11 Czerwiec 38 minut temu, Cronos napisał: Witamy na forum:) Janka już poznałeś ;) Nie zrażaj się i działaj:) Spokojnie, nie zrażam się. Dzięki za powitanie 1 Cytuj
Pytanie
Hipokryt
Cześć,
czy ktoś potrafi rozpoznać zwierzę po kości?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi