Skocz do zawartości

Znaleziony Skarb Monet w Łodzi !!!

shadee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ostre słowa... Ale istnieje prawdopodobieństwo, że przynam Ci rację!
Teraz nie będzie kłopotów z przekopywaniem łódzkich ogródków"? Czyli każdy ma pozwolenie prezydenta na kopanie?:P
Jeśli się ktoś doczepi, że kopiemy gdzieś po lasach - wystarczy powiedzieć, że jestem w posiadaniu informacji, że walczył tu pewien Żyd i być może pozostał pozostał po nim bagnet i kilka łusek! A jeśli to nie pomaga to od razu hasło o antysemityźmie i kończy się dzień dziecka. Zamyka każdemu gębę. I pięści. Ale otwiera oczy...
Pozdrawiam
Nie antysemita (bo do grupy semitów zaliczamy nie tylko Żydów!!!) ale antysyjonista.
I fan Zegana!
  • Odpowiedzi 137
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
A co w tym nienormalnego ze Kwasniewski przeprosil Izrael za to ze pomagalismy zamordowac Zydow? Widzisz cos w tym zlego? To musisz miec niezla morlanosc. A moze to podludzie co? Moze sa gorski? Pewnie za duzo sluchasz ojca Dyrektora.
Niechec do jakiegos narodu jest najczesciej wywolana zazdroscia. A najgorsze jest to ze ci ktorzy tak pluja na Zydow co tydzien chodza do kosciola modlac sie do Jezusa -ZYDA!, Marii - ZYDOWSKI!, Jozefa - ZYDA!, i reszty apostolow - ZYDOW! CO za polska przewrotnosc, bezmyslnosc i falsz.
Jak slucham takich glupot ze jakis narod jest zly to mi sie niedobrze robi.
Ludzie pluja na Zydow a Ameryce ze tak tam niby wszystkim zarzadzaja a malo ktory Polak nie chialby tam pracowac.
Tak mnie wkurza krajowa i narodowa obluda ze czasami zastanawiam sie czy nie zmienic obywatelstwa.
Przez takie dziwne podejscie rodza sie czlonkowie Samoobrony i wyznawcy Radia M.
Czy Zydzi nabyli swoje przedwojenne majatki sila??!!
NIE. Wiec chyba maja w swietle prawa o ktore tak niektorzy zaciekle walcza, odebrac co swoje. Ale nie bo to nasze polskie. A na DOlnym Slasku chlopy dostali domy i do dzis od 1945 roku nawet remontu nie zrobili bo o Niemca".
Bobi przemysl co piszesz i skonfrontuj to z nasza arodowoscia". Bo glupio brzmi to potem.

Zreszta wszelkie -izmy sa zabronione konstytucyjnie. Dosc bylo Hitlera.

Prawo musi byc prawem i ktos musi wyjasnic sprawe w jaki sposob przyjezdza cudzoziemiec i kopie skarby a nas sie za to straszy wiezieneim i przepadkiem mienia. Ale nie mieszajmy do tego -izmow.
Napisano
w moim miescie tez bylo getto.i ciagle ktos cos wydlubuje ze scian.lub wykopuje szkielet na podworku.teraz w tej dzielnicy raczej sinawwi mieszkaja,nieraz zastanawiajace jest skad maja kase by znowu duzo pic..w mieszkaniu ktore moj dziadek dostal w latach 60tych byla wneka.ktos cos zamurowal a potem wydlubal.poza tym do tej pory w komputerze figuruja zameldowani zydzi w mieszkaniach i nawet lokatorzy o tym nie wiedza...:)
Napisano
Skończcie pieprzyć panie i panowie bo mi jacyś Zydzi koło h... latają jak i większość głupich polskich obywateli.
Mimo ,że jestem POLAKIEM wstyd mi za debilizm i zacofanie naszych rodaków którzy jak idioci biegają za jakimś guru który nabije im kabze....kamieniami!!! A co się tyczy Zydów to nie głupi łeb mają cwaniaczki i powinnismy brać z nich przykład - he he przypomniało mi się jak jeden taki Zyd prawie 100 lat temu KUPIŁ od jednego z pra" mojej dalszej rodzinki kamień ZA DARMO potym jak mój pra" z dalszej rodzinki próbował Zyda oszukać :))))

Napisano
Już się czuję tą gorączkę złota w Litzmannstacie.
Pozdro
Napisano
Nie było mnie parę dni a tu takie ciekawostki.
Najwyraźniej prawo nie jest równe dla wszystkich.

Z tego jednak wynika, że o odnalezionych np.
Mauzerze powinna współdecydować Bundeshwera (lub niemiecki attache wojskowy).
O polskim mauzerze to raczej WP.
W przypadku monet krzyżackich nalezy skontaktować się z Zakonem.
Mienie poniemieckie to oczywiście konsulaty i ambasady Niemiec.
Na szczęście nie ma u nas wiele skabów po Rzymianach, bo wtedy czyja ambasada decyduje: Włochy, Rumunia?

Zobaczymy jak to się skończy, ale kiepsko to widzę.

Pozdrawiam

mietek
Napisano
Żydzi obwiniają cały świat o holokaust, a najlepsze jest to że w Palestynie robią to samo co robili z nimi niemcy w 2 wś , w dodatku robią to praktycznie bezkarnie bo USA im na to pozwala . Jak można nazwać walką z terroryzmem wystrzelenie kilku rakietek w tłum ludzi po to by zlikwidować jakiegoś przywódce ( a przy okazji kilku zupełnie przypadkowych przechodniów ) cały proces pokojowy na bliskim wschodzie właśnie oni sami blokują , widocznie dążą do zlikwidowania na zawsze Palestyńczyków.
Ja osobiście nie jestem żadnym antysemitom , neonazistą ani niczym w tym rodzaju , staram się trzeźwo na to patrzeć i nie dziwie się że ich nigdzie nie lubią , bo sami do tego doprowadzają.
pozdr
Napisano
Nasuwa mi sie jedna mysl JUDE RAUS,chodz nie jestem rasista ale juz za duzo sobie jude pozwala czas dokonczyc co zaczol Adolf Hilter
Napisano
Rozmawiaja sobie 4 skinheadzi:
- Nie jestem rasista, to te pier*** czarnuchy zawsze zaczynaja!
- Ja tam rasista nie jestem ale wiem że asfalt powinien leżeć na betonie
- Nie jestem rasistą, nie mam nic przeciwko murzynom. Jednego to bym sobie nawet kupil.
- A ja jestem za rownouprawnieniem. Kazdy bialy powinien miec jednego.

---------------

przytoczony gdyz lotność niektórych wypowiedzi w tym wątku schodzi do tego poziomu.
Napisano
Weżcie mi wytłumaczcie bo ja już kurna nie rozumiem :[

O ile dobrze kapuje to chyba od zawsze działanie zbrojne państwa przeciw państwu nazywane było wojną to jaki wogule terroryzm wchodzi tu w gre??!!
Oglądam te wiadomości w TV albo słucham w radyjku i dość często pada określenie terroryzmu - tylko kto kogo zteroryzował? agresor czy broniący się ;)
Napisano
Weżcie mi wytłumaczcie bo ja już kurna nie rozumiem :[

O ile dobrze kapuje to chyba od zawsze działanie zbrojne państwa przeciw państwu nazywane było wojną to jaki wogule terroryzm wchodzi tu w gre??!!
Oglądam te wiadomości w TV albo słucham w radyjku i dość często pada określenie terroryzmu - tylko kto kogo zteroryzował? agresor czy broniący się ;)
Napisano
ONI sa wszędzie, otaczają nas, skoczą do gardeł, wykupią i przerobią na macę... Ludzie, nie macie nic lepszego do roboty, tylko p.....lić takie bzdety? To jest Forum dla poszukiwaczy, a nie strona dla skinheadów lun Rozmowy niedokończone" w Radiu z Torunia. Nie możecie eksponować swoich pogladów na stronach do tego przeznaczonych? Tematem jest odnalezienie skarbu, a nie stosunki polsko - izraelski, tak mi się przynajmniej wydaję. Obiecałem sobie nigdy już nie zabierać głosu w podobnych dyskusjach, ale mam już dość - w co drugim poście chora ideologia przerasta tematykę Forum. Do lasu, na świeże powietrze, pokopać trochę, przewietrzyć łepetyny, specjaliści od polityki i teorii spiskowych:-)
Napisano
Ale dlaczego? To taki porządny - czysty rasowo wątek. Nawet sierotki po Combat Ejtin się w nim pojawiły.
Przynajmniej jest wreszcie jakiś zwięzły przegląd oszołomów.
Napisano
danieloff masz racje.
chodzi o odkrycie a nie o czystki rasowe. ludzie kochani.
Cytuje: ...nie jestem rasista ale juz za duzo sobie jude pozwala czas dokonczyc co zaczol Adolf Hilter". Proponuje zeby autor przemyslal tresc swojej wypowiedzi. Bo logicznie to sie kupy nie trzyma. Chociaz moze masz racje. Nie jestes rasista tylko nazista...
Problem jest taki ze przez wypowiedzi w tym sytlu beda nas poszukiwaczy i militarystow postrzegac jak lobuzow i neonazistow....
Ale rzeczywiscie chodzi o odkrycie a nie o kopanie sie pod stolem z nieprzemyslanymi postami.
Sprawa prawna sprawa prawna ale czy ktos wie jakim sprzetem szukali?
Podobno to ponad 50 zlotych i srebrnych monet od XVIII wieku tak? Mysle ze nie maja one wartosci historycznej tylko materialna i nie jest to zaraz niewiadomo jaki skarb. Kilogram zlota kosztuje okolo 50 tys. Moim zdaniem tyle moze wazyc ten skarb w przyblizeniu. Mysle ze takiej ekipie ledwo sie koszty zwroca. O ile ktos by pozwolil to zatrzymac a tak nie bedzie bo Svorayowi chodzi o nakrecenie materialu dla telewizji za co dostanie wiecej kasy niz caly ten skarb. Zloto bedzie przeznaczone na cele charytatywne lub budowe jakiegos pomnika. Wiec nie ma co rzucac tekstow ze nam tu panstwo okradna :)

bez urazy ale plucie na inna narodowosc nie przystoi...
pozdr
robert_kudelski
Napisano
Rzeczywiście beznadzieja się porobiła na tym poście, jeśli chodzi o te pierdoły z anty-wszystkim. Rozumiem jednak wzburzenie, które moim zdanie nie jest spowodowane wrogością do narodu wybranego, lecz sytuacją prawną. Prawo jest prawem, nie ważne że przed wojną wujek coś zakopał. Zabytek porzucony lub ukryty, może być poszukiwany pod nadzorem i za pozwoleniem WKZabytków. Zatem popełnili przestępstwo, co za tym idzie Kropiwnicki też bo nawołuje do popełnia stwierdzając, że nie będzie problemu z przekopywaniem ogródków.

Mógłbym zrozumieć wątek o decyzji podjętej przez kogoś innego niż władza polska, w sytuacji gdyby w garnku w którym były monety, był również testament. Wtedy pierwszeństwo miałoby prawo spadkowe. A tak kodeks cywilny mówi wyraźnie, że w przypadku gdy nie można ustalic właściciela znaleziona rzecz jest własnością skarbu państwa.

Ja troszkę poczytałem sobie o tym znalazcy i nasuwa mi sie tylko myśl że to tylko prowokacja. Najpierw znalazł diamenty i nakręcił film. Teraz monety i też chce kręcić film. To wydaje się być akcja w stylu dobrego podłoża na kwestę. Amerykańscy sponsorzy lub inwestorzy chętnie wyłożą kasę na taki cel.
Na przykład w Izraelu jest taka nazwijmy to organizacja, której członkowie zbierają szczątki po zamachach, w trakcie akcji noszą wyraźnew embloematy tej organizacji a całość jest filmowana. Następnie takie filmy są elementem prezentacji, która jest kierowana do ameryki a tam bogaci darczyńcy ujęci poświęceniem członków organizacji wypisują solidne sumy na czekach. Nie mogę znaleźć linka ale był o tym artykuł na onecie

Pamiętajcie jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. A ci co dają się podpuszczaći wykrzykują jakieś bzdety kim oni to nie są, to polecam dobrze sprawę przemyśleć, bo teraz to nie ma czasu na nienawidzenie kogokolwiek, zycie jest za krótkie.
Napisano
Do Kudiego

Czy uważasz, że numizmaty z XVIII wieku nie mają wartości historycznej, a zatem nie są zabytkiem?

Ja widziałem sprzęt w telewizji, mieli georadar.
Napisano
Lawyer
oczywiscie ze byl to skrot myslowy. Nie znam calej sprawy i z cala pewnoscia moglyby byc w tym skarbie monety o wartosci numizmatycznej (historycznej). Moj tok myslenia jest jednak taki ze wlasciciel nie zbieral tych monet ze wzgledu na wartosc historyczna tylko materialna. I tyle :)

Bo wiek monet niekoniecznie musi miec znaczenie zeby ona miala wartosc. Monety antyczne (I, II w. p.n.e) mozna kupic zagranica za kilkanascie zlotych polskich...

pozdr
robert_kudelski
Napisano
Wg mnie ze względu na rozpiętość czasową, oraz to, że skarb pochodził od zamożnego fabrykanta, to to jest fragment kolekcji.
Pozdrawiam
Napisano
o fabrykancie nie slyszalem... :)
ja obstawiam zbior nienumizatyczny :) tylko podreczna kase na czarna godzine :)
fajnie sie bedzie przekonac...

pzodr
robert_kudelski
Napisano
Kudi

W Polsce monety antyczne też można kupić za kilkanaście złotych polskich. A to że właściciel zbierał je ze względu na wartość materialną a nie historyczną nie ma znaczenia. Ponieważ zabytkiem jest przedmiot, którego zaczhowanie jest istotne z powodu historycznego. Zatem jeśli to jest moneta nawet wybita tuż przed wojną i nawet przez gminę żydowską, ale jej zachowanie jest w jakikolwiek sposób istotny (np. rzadkość), wtedy to będzie zabytek. Oczywiście przepycham się tu z tobą wiedząc co masz na myśli, ale chyba lepsze to niż te popisy powyżej.
;-)
Napisano
Cześć wszystkim antysemitom mam żydów w d..ie .
Dla spokojnego szukania zapuszcze pejsy.
Jestem wk..wiony na maksa .
Za tydzień będę wiedział z pierwszej ręki czy mieli pozwolenie na poszukiwanie jeśli nie to sam złoze zawiadomienie o przestępstwie.
Pozdrawiam Bambosz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie