bialawy Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń Jak dla mnie to carski guzik urzędniczy z miejscowości Perm (obwodu permskiego). Mam takie dwa tylko z uszkiem z płaskownika i tak to zostało przeze mnie zidentyfikowane. Na guziku jest herb miejscowości Perm w Rosji Pozdrawiam Cytuj
bialawy Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń Swoją drogą... Ciekawe że nie ma korony carskiej. Trzeba to głębiej rozkminić. No i koszyczek trochę nie pasuje. Ale na guziku jak dla mnie herb guberni permskiej... Cytuj
karpik Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń Perm ma czerwone tło tarczy herbowej. Na guziku jest niebieskie. Cytuj
Tyr Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń Może miejsce znalezienia by pomogło? Herb z barankiem ma wiele miast. Cytuj
bialawy Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń Jaki baranek? Jakie niebieskie tło? Ja chyba nie nadaje na tych samych częstotliwościach! Ja się wypowiedziałem i czas podziwiać fachowców. Ja odpadam! Powodzenia w ID... Cytuj
karpik Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń 10 minut temu, bialawy napisał: Jaki baranek? Jakie niebieskie tło? Ja chyba nie nadaje na tych samych częstotliwościach! Ja się wypowiedziałem i czas podziwiać fachowców. Ja odpadam! Powodzenia w ID... Symbol bardzo popularny. Jest nawet taki polski herb, tylko z czerwonym tłem. Taki baranek był też symbolem cechu rzeźników itd. itp. Co do niebieskiego- tynktura. Cytuj
bialawy Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń Wszystko rozumiem, ale ja tutaj nie widzę baranka. Może ze złej strony patrzę... Ja widzę zwierzę przypominające niedźwiedzia... Ocenę pozostawiam właścicielowi... Pozdrawiam Cytuj
karpik Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń Godzinę temu, bialawy napisał: Wszystko rozumiem, ale ja tutaj nie widzę baranka. Może ze złej strony patrzę... Ja widzę zwierzę przypominające niedźwiedzia... Ocenę pozostawiam właścicielowi... Pozdrawiam Ale na niedźwiedzia też nie za bardzo wygląda. Jakiś chudy i książka byłaby prawie wielkości zwierzęcia. Kraj- czy te inne guziki, które wstawiałeś do id. z jednego miejsca? Może pójść tropem koszykowym i poszukać w francuskich herbach. Mi się nie chcę. Cziluję. Cytuj
kraj24 Napisano 29 Styczeń Autor Napisano 29 Styczeń Tak, znalezione w jednym miejscu. Południowe Mazowsze, miejsce , gdzie siedzibę mieli z rodu Ciołków, gdzie stał średniowieczny zamek... Cytuj
canabis.dw Napisano 29 Styczeń Napisano 29 Styczeń Moim zdaniem to jakaś inna wersja urzędniczego z guberni Permskiej Cytuj
karpik Napisano 29 Styczeń Napisano 29 Styczeń Wyszedł wśród guzików wojskowych. Może jakaś "jednostka wojskowa" z tego rejonu wzięła sobie za znak herb miasta, a żeby się odróżnić zmieniła kolor tarczy. Jakaś opcją jest też błąd przy produkcji. Nie wygląda na wyrób rodzimy. Przy zamówieniach za granicą często pojawiały się błędy. Cytuj
kraj24 Napisano 29 Styczeń Autor Napisano 29 Styczeń 8 godzin temu, Tyr napisał: może coś z miejscowością Latowicz? okolice Żelechów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi