brombi Napisano %s o %s Napisano %s o %s Witam, znalazłem w lesie mosiężną tabliczkę z grawerunkiem marynarza, po pozostałych fantach wnoszę że kriegsmarine. Spotkał się Ktoś z czymś takim? Cytuj
0 Kee Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) Tak, to dagerotyp, a płytka to raczej miedź uzbrojona w warstwy światłoczułe. Edytowane %s o %s przez Kee Cytuj
0 brombi Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Dzięki Kolego,pojęcia nie miałem o takiej technice foto. Jest jakiś sposób na oczyszczenie czy lepiej nie ruszać? Cytuj
0 Kee Napisano %s o %s Napisano %s o %s Zrób dobre zdjęcie i przerób je na negatyw. Czasem to pomaga dostrzec więcej. Cytuj
0 Erih Napisano %s o %s Napisano %s o %s To nie jest dagerotyp, tylko trawienie. Ciężko wnioskować w jakiej technice. Jakaś odmiana sitodruku, jak sądzę, ale tu musiałby się wypowiedzieć szpec. Cytuj
0 M164U2 Napisano %s o %s Napisano %s o %s 1 hour ago, Erih said: To nie jest dagerotyp, Jak nie dagerotyp to w takim razie ferrotyp, albo jakiś typ ambrotypii:) Ferrotypia – Wikipedia, wolna encyklopedia Dagerotypia – Wikipedia, wolna encyklopedia Ambrotypia – Wikipedia, wolna encyklopedia Cytuj
0 Erih Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu To nie jest ani ferrotyp, ani dagerotyp ani ambrotyp. Widać wyraźnie że obraz składa się z szeregu punktów. To jest matryca pod coś w rodzaju sitodruku. W powiększeniu widać że obraz składa się z wypukłych punktów o różnym rozmieszczeniu. Cytuj
Pytanie
brombi
Witam, znalazłem w lesie mosiężną tabliczkę z grawerunkiem marynarza, po pozostałych fantach wnoszę że kriegsmarine. Spotkał się Ktoś z czymś takim?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi