Puszczyk12 Napisano 17 Kwiecień Share Napisano 17 Kwiecień Witam Czy to polepa? Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bialawy Napisano 17 Kwiecień Share Napisano 17 Kwiecień Jak dla mnie kawałek stopionego alu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Puszczyk12 Napisano 17 Kwiecień Autor Share Napisano 17 Kwiecień 56 minutes ago, bialawy napisał: Jak dla mnie kawałek stopionego alu... To glina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 hipolit-O4 Napisano 17 Kwiecień Share Napisano 17 Kwiecień Polepa to gliniana podłoga w chacie lub klepisko z polepy w stodole. Gliną z sieczką lub trocinami uszczelniało się osadzenie okien lub drzwi' Taką materią wypełniano szpary w ścianach drewnianych domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 17 Kwiecień Share Napisano 17 Kwiecień Na polepę to nie wygląda, a przerzuciłem tego dziadostwa tony. Wygląda jak skawalona glina na którą sporo padało. Czasem na żwirowni znajduje takie twory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Puszczyk12
Witam
Czy to polepa?
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi