Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja.. osobiście....

Z każdym dniem bardziej, mam przedmiotowy konflikt/wojnę w nosie.. Pkt granicznym, gdy może zacznę się nią ponownie interesować będzie wpływ na sytuację Polski, także gospodarczą.

A powód jest dość prosty- w ostatnich dniach miałem okazję porozmawiać/pokorespondować/popisać z kilkoma ogarniętymi umysłowo osobami tambylczymi, z obu stron.
I doszedłem do wniosku, że co prawda ogarnięte, inteligentne, dwie czynne w IDF+, ale... mam i ich, i ich konflikt dokumentnie w nosie po najróżniejszych wpisach, którymi mnie obdarowali. Chyba najlepszym dla Świata i nas wyjściem będzie, jak się wytłuką. Może nie całkiem, ale do stanu, gdy już nie będą w stanie dalej tłuc i siłą rzeczy zapadnie cisza... Wiem, że do kolejnej "akcji" lub do czasu, gdy ktoś trzeci ich nie nakręci ponownie, ale zawsze chwilą oddechu dla wszystkich.

Napisano (edytowane)

Powoli zaczyna się , Irańskie drony już w drodze do Izraela.

Jak wlecą na teren Izraela ruszy Żelazna kopuła , to wtedy mają być wystrzelone rakiety balistyczne

Edytowane przez Cypis
  • Super 1
Napisano

Masowy atak rakietowy z Jordanii . Chcą chyba przeciążyć Żelazną kopułę .

Rakiety z Iranu mają dolecieć o 2:30 , czyli 1:30 naszego czasu

• Super 1
Napisano

Irański minister obrony:

Uderzymy również w tych, którzy otworzą swoją przestrzeń powietrzną lub terytorium dla Izraela, aby zaatakować Iran

• Super 1
Napisano (edytowane)

Izraelskie , amerykańskie i brytyjskie myśliwce próbują przechwycić drony jeszcze nad Jordanią i Syrią.

PS. szkoda , że nie byli tacy chętni do przechwytywania dronów nad Ukrainą

Edytowane przez Cypis
Napisano
28 minut temu, Cypis napisał:

trzeba patrzeć na wiatry , w którą stronę będzie szła chmura radioaktywna 

Znaczy jest teoria?/podejrzenie?/informacja?, że któraś ze stron wypuściła coś latającego i atomowego?

Napisano (edytowane)

W stronę Izraela wystrzelono około 400-500 dronów tylko z terenów Syrii , Iraku , Jordanii i Libanu . Nie wiadomo na razie ile dronów wystrzelono z Iranu.

Edytowane przez Cypis
Napisano
2 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał:

Znaczy jest teoria?/podejrzenie?/informacja?, że któraś ze stron wypuściła coś latającego i atomowego?

myślę , że o kwestia czasu .

A w odwecie Izrael na pewno zaatakuje instalacje atomowe w Iranie , na bank.