karpik Napisano 20 Czerwiec Napisano 20 Czerwiec Poborowi w obwodzie Biełgorodzkim. Nie dojechali na Ukrainę. VID_20240620_173731_940.mp4 1
M81 Napisano 20 Czerwiec Napisano 20 Czerwiec Nagłe ruchy USA. "Przekierują kluczowy sprzęt do Ukrainy" (msn.com)
Janko Muzykant Napisano 20 Czerwiec Napisano 20 Czerwiec 33 minutes ago, M81 napisał: To może jeszcze poprosi te kobiety i dzieci aby nie zabijały naszych żołnierzy ? Ja się wzruszyłem, dobrze że pan minister obrony narodowej kraju przyfrontowego sie nie rozpłakał.
karpik Napisano 20 Czerwiec Napisano 20 Czerwiec "Po utworzeniu sojuszu wojskowego Rosji i KRLD Korea Południowa może rozpocząć dostawy broni na Ukrainę Do tej pory Seul nie dostarczał bezpośrednio do Kijowa śmiercionośnej broni, a jedynie dostawy humanitarne. Jednak południowokoreańska broń dotarła na Ukrainę poprzez pośredników. Po podpisaniu przez Putina i Kim Dzong-una Wszechstronnej umowy o partnerstwie strategicznym między Rosją a KRLD Republika Korei ponownie rozważy kwestię bezpośrednich dostaw śmiercionośnej broni na Ukrainę." 1
karpik Napisano 20 Czerwiec Napisano 20 Czerwiec W dniu 18.06.2024 o 16:00, karpik napisał: VID_20240620_195317_450.mp4 1
bodziu000000 Napisano 20 Czerwiec Napisano 20 Czerwiec (edytowane) Godzinę temu, karpik napisał: VID_20240620_195317_450.mp4 Z tłumaczeniem Edytowane 20 Czerwiec przez bodziu000000 1
Cypis Napisano 20 Czerwiec Napisano 20 Czerwiec W europejskiej części Rosji jednostki Przeciwlotniczych Sił Rakietowych Sił Powietrzno-Kosmicznych rozmieszczają przeciwlotnicze systemy rakietowe i dział przeciwlotniczych (ZRPK) 96K6 Pantsir-S1 (ZRPK)(bez podwozia i silnika) na wyspecjalizowanych wieżach kratownicowych do wykrywania i przechwytywania na małych wysokościach. Rakietowy system przeciwlotniczy w tej pozycji otrzymuje o 35% większy zasięg horyzontu radiowego (45 kilometrów zamiast 30 kilometrów w stosunku do obiektów lecących na wysokościach 35 metrów). Ponadto zyskuje zdolność przechwytywania celów znajdujących się na bardzo małych wysokościach w złożonym terenie leśnym. Zakłada się, że rosyjskie systemy rakietowe obrony powietrznej będą w stanie skutecznie przeciwstawić się dronom kamikaze „Lyuty” i Jet-80+ „Banshee”, a także rakietom manewrującym Stealth SCALP-EG i R-360 „Neptune”. 1
M81 Napisano 20 Czerwiec Napisano 20 Czerwiec 2 hours ago, Janko Muzykant napisał: To może jeszcze poprosi te kobiety i dzieci aby nie zabijały naszych żołnierzy ? Ja się wzruszyłem, dobrze że pan minister obrony narodowej kraju przyfrontowego sie nie rozpłakał. Najciekawsze, że grupa tych ludzi otrzymała zgodę na pobyt w strefie buforowej. Domyślam się,że nie zajmują się tam zbieraniem grzybów.
karpik Napisano 20 Czerwiec Napisano 20 Czerwiec Krótka historia o wowie i bochenku. VID_20240620_220216_065.mp4 1
Rekomendowane odpowiedzi