Skocz do zawartości

Wojna na Wschodzie vol. 1/12

Rekomendowane odpowiedzi

bjar

"...pewnie sprawa dziwnie ucichnie...."

Nie sądzę... z kilku ważnych i mniej ważnych powodów.

A jednym z nich może być masowe w ostatnich dnia promowanie dość skrajnych i mocno oderwanych od rzeczywistość postaw i poglądów, które wplecione w niby obronę polskiej racji stanu, tak naprawdę są ze skrajną prawicą i w Europie, i za Wielką Wodą powiązane.
"Dziwnym" trafem są one jednocześnie na dość krótkiej smyczy Kremla :-(

bjar

Nic o tym nie wiem... Mam mocne przekonanie, że i Panasiuk, i Sykulski, to poniekąd koncesjonowani debile, którzy większej krzywdy nie zrobią...

Ale coś innego miałem na myśli- np Bannon jako cytowany i przekazywany dalej autorytet.. Tarczyński nim i Trumpem błysnął- wcześniej wklejałem info.
Tudzież, choć nie ta skala, wypowiedzi PAD o przyszłym prezydencie USA...

bjar

Pamiętaj, że:
- Jaszczu był prawomocnie skazany, choć dziwię się, osobiście, że lekarze zgodzili się go zamknąć w więzieniu a nie w zakładzie dla obłąkanych
- Kamraci są zarejestrowaną partią
- Panasiuk i wielu podobnych, przynajmniej na razie, "tylko" się w internetach udziela
- Sykulski stworzył „Polski Ruch Antywojenny” mocno nakierowany, mimo wszystko, na Kreml
- Sykulski przewinął przez Konfederację Korony Polskiej a teraz ma własne Bezpieczna Polska, która jest legalnie działającą partią

Jakby nie spojrzeć, to Sykulski osiągnął niemożliwe dla Jaszczura...choć obaj, razem z kilkoma niewymienionymi, stanowią dość wybuchową mieszankę i prędzej czy później się to "czymś" skończy, niestety. Ale to raczej ze strony zapatrzonych w Jaszczura i np Pitonia i podobnych, np, antyszczepionkowców.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie