gosc1 Napisano 6 Maj 2023 Napisano 6 Maj 2023 Mam zapytanie co to jest za kar za. Lokalne odznaczenie za pracę. Cytuj
karpik Napisano 6 Maj 2023 Napisano 6 Maj 2023 Jeżeli nic nie robiłeś ze zdjęciem to raczej jest to forma pieczątki. Cytuj
honker Napisano 6 Maj 2023 Napisano 6 Maj 2023 Cześć Karpik ma rację napis po rosyjsku który jest na dole jest w lustrzanym odbiciu. Spróbuj to odbić jak pieczątkę albo wrzuć odwrócone zdjęcie to się to odczyta. pozd marek Cytuj
Dennis Napisano 6 Maj 2023 Napisano 6 Maj 2023 Straszne lenistwo: 1. fota do góry nogami 2. lustrzane odbicie ale pomóżcie bo mi się nie chce wysilić odrobinę... a kosztuje to 3 minuty roboty max Zatem ja na to: PAS Cytuj
Landszaft Napisano 6 Maj 2023 Napisano 6 Maj 2023 Poświęcenie flagi chret die arbeits opfer "Chrześcijanin ofiaruje pracę " 1934 Prawdopodobne odznaczenie podobne do odznaczeń TAG DER ARBEIT Cytuj
Dennis Napisano 6 Maj 2023 Napisano 6 Maj 2023 15 minutes ago, Landszaft napisał: chret to nie jest właściwe słowo Cytuj
karpik Napisano 6 Maj 2023 Napisano 6 Maj 2023 13 minut temu, Dennis napisał: to nie jest właściwe słowo Ehret. Google tłumaczy to jako: uszanować ofiarę pracy Cytuj
Landszaft Napisano 6 Maj 2023 Napisano 6 Maj 2023 Masz rację. źle odczytałem pierwszą literę szwabachy Ehret - Honor . Tłumaczenie mniej więcej "szanować ofiary pracy " lub poszanowanie ofiar pracy - szacunek ofiar pracy . Ale też z serii oznak "TAG der arbeit" Cytuj
Landszaft Napisano 6 Maj 2023 Napisano 6 Maj 2023 Dobra dobra mamy już kilka tłumaczeń lepszych i gorszych, może teraz ktoś się wykaże teraz kto bił i dla kogo tę odznakę Cytuj
kapuchy3 Napisano 7 Maj 2023 Napisano 7 Maj 2023 Masowa ozdoba, mógł być np gwóźdź od jakiegoś masowego sztandaru, plakietka pamiątkowa, itp. Masowo wyrabiano nagrody dla pracowników z tym napisem. Cytat Adolfa Hitlera na tablicy „Ehret die Arbeit und achtet den Arbeiter” oznacza „Szanuj pracę i szanuj pracownika”. Cytuj
Dennis Napisano 7 Maj 2023 Napisano 7 Maj 2023 1 hour ago, kapuchy3 napisał: Cytat Adolfa Hitlera na tablicy „Ehret die Arbeit und achtet den Arbeiter” oznacza „Szanuj pracę i szanuj pracownika”. Tylko że ten slogan czyli z zapisem z tarczy, w wersji dłuższej, brzmiał inaczej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi