Jump to content

CO RUSCY GUBILI albo ZOSTAWIALI ??

younRUsHNIK

Recommended Posts

Witam wszystkich .....Czy możecie mi powiedzieć albo ze swojego doświadczenia (co znajdujecie sami )lub poprostu ...CO Ruscy zostawiali lub gubili Goniąc niemców na zachód ????co najczęściej można spotkać ?????
POZDROWINIKA :)):):):):

Ja tam nawet nie mam pojęcia jak szukać takich informacji, ale spotkałem kiedyś gościa co mi opowiadał, że znalazł kiedyś krzyż celtycki, tóry ruscy wyrzucili w lesie w miejscowości w której było muzeum. Ruscy brali wszystko i do lasu, tam segregacja. Jak coś wygląda na złoto albo srebro to do wora jak nie to do wyj... I tak właśnie człowiek posiadający informację o rabunku dokonanym przez wspaniałą armię, która nas wyzwalała", może wejść w posiadanie super fantów. Co prawda trzeba się nieżle nałazić po takim lasku koło muzeum. Ale w tamtym przypadku widać się opłacało.
Jak ktoś ma takie info, to ja mogę pomóc przeszukać las. W kilku to zawsze szybciej. A przecież może być kilka fantów.
;-)

Kiedyś znalazłem łyżkę radziecką - ładne bicia, skręconą i ułamaną, żeby wraży lud nie mógł używać. Swoją drogą nie dziwię się, bo łyżka była stalowa, grubo z obu stron pokryta miedzią. Wycinana po prostu z takiego arkusza blachy miedziowanej. Pewnie znalazł lepszą.
Pozdrawiam

Witam --dość częstym fantem są saperki , RG42 (masowo pozostawiane w dołkach lub na ich przedpiersiach)no i oczywiście F1.Butów w ruskich dołkach nigdy nie znalazłem (chyba że z nogami)- przynajmniej na Mierzei - raz przypadkiem w Gdyni znaleźliśmy walonki.Też czasami występują tależe do DP ale puste, niemieckie ładownice z ammo do mosina.
Pozdrawiam MTC

Czest gesto znalezc po nich mozna helmy (rekord to 12szt wlozone jeden w drugi)aha no i najwazniejsze ,jak przyszli w 44 do domu mojego dziadka to zostawili po sobie pusta spizarnie i polamane meble.

Pozdrawiam

• 5 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information