younRUsHNIK Posted April 15, 2004 Author Share Posted April 15, 2004 Witam wszystkich .....Czy możecie mi powiedzieć albo ze swojego doświadczenia (co znajdujecie sami )lub poprostu ...CO Ruscy zostawiali lub gubili Goniąc niemców na zachód ????co najczęściej można spotkać ?????POZDROWINIKA :)):):):): Link to comment Share on other sites More sharing options...
ms Posted April 15, 2004 Share Posted April 15, 2004 luski, strzelajac do giermanców:-)a poza tym wszystko to co podpowiada ci wyobraznia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szefo Posted April 15, 2004 Share Posted April 15, 2004 tony łusek i odłamków:) no i wszystko inne co się trafia przy kopaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawyer Posted April 15, 2004 Share Posted April 15, 2004 Ja tam nawet nie mam pojęcia jak szukać takich informacji, ale spotkałem kiedyś gościa co mi opowiadał, że znalazł kiedyś krzyż celtycki, tóry ruscy wyrzucili w lesie w miejscowości w której było muzeum. Ruscy brali wszystko i do lasu, tam segregacja. Jak coś wygląda na złoto albo srebro to do wora jak nie to do wyj... I tak właśnie człowiek posiadający informację o rabunku dokonanym przez wspaniałą armię, która nas wyzwalała", może wejść w posiadanie super fantów. Co prawda trzeba się nieżle nałazić po takim lasku koło muzeum. Ale w tamtym przypadku widać się opłacało.Jak ktoś ma takie info, to ja mogę pomóc przeszukać las. W kilku to zawsze szybciej. A przecież może być kilka fantów.;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted April 15, 2004 Share Posted April 15, 2004 Najwięcej to chyba gubili amunicji 7,62 x 25 - wszędzie to można znaleźć ,na każdym polu na które wejdę znajduję całe ,niewystrzelone naboje tego typu.bjar_1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
onufry Posted April 15, 2004 Share Posted April 15, 2004 oni niegubili tych naboi tylko nimi rzucali bo karabinow dla wszystkich niestarczalo:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Posted April 15, 2004 Share Posted April 15, 2004 Gubili też podkucia butów, tak szybko Niemców chyba gonili!(dziś znalazłem jeszcze jedno...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karas1979 Posted April 15, 2004 Share Posted April 15, 2004 To rosjanie podkuwali walonki??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 16, 2004 Share Posted April 16, 2004 Kiedyś znalazłem łyżkę radziecką - ładne bicia, skręconą i ułamaną, żeby wraży lud nie mógł używać. Swoją drogą nie dziwię się, bo łyżka była stalowa, grubo z obu stron pokryta miedzią. Wycinana po prostu z takiego arkusza blachy miedziowanej. Pewnie znalazł lepszą.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekl23 Posted April 17, 2004 Share Posted April 17, 2004 i w cholere niewypaów Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.Abt. Posted April 17, 2004 Share Posted April 17, 2004 Niemkom zostawiali słowiańskie geny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomsee Posted April 17, 2004 Share Posted April 17, 2004 I mongolsko - tatarskie tez ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MTC Posted April 18, 2004 Share Posted April 18, 2004 Witam --dość częstym fantem są saperki , RG42 (masowo pozostawiane w dołkach lub na ich przedpiersiach)no i oczywiście F1.Butów w ruskich dołkach nigdy nie znalazłem (chyba że z nogami)- przynajmniej na Mierzei - raz przypadkiem w Gdyni znaleźliśmy walonki.Też czasami występują tależe do DP ale puste, niemieckie ładownice z ammo do mosina.Pozdrawiam MTC Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanshin Posted April 18, 2004 Share Posted April 18, 2004 http://militaria.chat.ru/digging15.htmten link pojawił sie na forum i pokazuje co gubili" niemcy i ruscy:)pzdrSanshin Link to comment Share on other sites More sharing options...
ka222 Posted April 18, 2004 Share Posted April 18, 2004 Czest gesto znalezc po nich mozna helmy (rekord to 12szt wlozone jeden w drugi)aha no i najwazniejsze ,jak przyszli w 44 do domu mojego dziadka to zostawili po sobie pusta spizarnie i polamane meble.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadee Posted April 18, 2004 Share Posted April 18, 2004 Czyżby koledzy zapomnieli o porcelanie..........:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gewer Posted April 18, 2004 Share Posted April 18, 2004 Ostatnio trafiło się mnie trochę ruskich fantów, ruska ostroga okucia od szszki orzaz zapalnik od F1 który pozostał tam gdzie był i kupa łusek od pepeszy i mosina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack61 Posted April 19, 2004 Share Posted April 19, 2004 No i oczywiście sporo butów do podzelowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakas Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 Pomsee nie myl Tatarów z ruskami bo ci kensim zrobię. Geny tatarskie to są bardzo dobre geny i ni jak się mają do ruskich. Ja sam jestem półkrwi Tatarem Kazańskim.hakas Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominic Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 cze ruscy w zasadzie malo gubili za to mieli specjalne odzialy ktore zbieraly wszystko zza ich plecow i wywozili do siebie ps narawde wszystko:}a co nie wywiezli to popsuli pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monti Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 Moze i zabierali co pozostało,tylko zapomninali o swoich poległych owaszyszach". Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike110 Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 To tak jak Amerykanie, Anglicy, Polacy, Niemcy i inne walczące poza granicami swoich krajów nacje. W tamtym okresie nikt nie próbował nawet zabierać poległych. Chowano ich tam, gdzie zginęli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaca2003 Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 Ja żałuje jednego jak już zabierali wszystko to mogli zabrac sie sami.Ile to by spraw rozwiązało?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper 1939 Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 po ruskach to wykopałem kilka luf od ppsz, częśći od mosina, zamki, śmieci ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.indulski Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 najwiecej to pozostawili wszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.