younRUsHNIK Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Napisano 15 Kwiecień 2004 Witam wszystkich .....Czy możecie mi powiedzieć albo ze swojego doświadczenia (co znajdujecie sami )lub poprostu ...CO Ruscy zostawiali lub gubili Goniąc niemców na zachód ????co najczęściej można spotkać ?????POZDROWINIKA :)):):):):
ms Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 luski, strzelajac do giermanców:-)a poza tym wszystko to co podpowiada ci wyobraznia...
Szefo Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 tony łusek i odłamków:) no i wszystko inne co się trafia przy kopaniu
Lawyer Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 Ja tam nawet nie mam pojęcia jak szukać takich informacji, ale spotkałem kiedyś gościa co mi opowiadał, że znalazł kiedyś krzyż celtycki, tóry ruscy wyrzucili w lesie w miejscowości w której było muzeum. Ruscy brali wszystko i do lasu, tam segregacja. Jak coś wygląda na złoto albo srebro to do wora jak nie to do wyj... I tak właśnie człowiek posiadający informację o rabunku dokonanym przez wspaniałą armię, która nas wyzwalała", może wejść w posiadanie super fantów. Co prawda trzeba się nieżle nałazić po takim lasku koło muzeum. Ale w tamtym przypadku widać się opłacało.Jak ktoś ma takie info, to ja mogę pomóc przeszukać las. W kilku to zawsze szybciej. A przecież może być kilka fantów.;-)
bjar_1 Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 Najwięcej to chyba gubili amunicji 7,62 x 25 - wszędzie to można znaleźć ,na każdym polu na które wejdę znajduję całe ,niewystrzelone naboje tego typu.bjar_1
onufry Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 oni niegubili tych naboi tylko nimi rzucali bo karabinow dla wszystkich niestarczalo:)
MK Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 Gubili też podkucia butów, tak szybko Niemców chyba gonili!(dziś znalazłem jeszcze jedno...)
Gość Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Kiedyś znalazłem łyżkę radziecką - ładne bicia, skręconą i ułamaną, żeby wraży lud nie mógł używać. Swoją drogą nie dziwię się, bo łyżka była stalowa, grubo z obu stron pokryta miedzią. Wycinana po prostu z takiego arkusza blachy miedziowanej. Pewnie znalazł lepszą.Pozdrawiam
MTC Napisano 18 Kwiecień 2004 Napisano 18 Kwiecień 2004 Witam --dość częstym fantem są saperki , RG42 (masowo pozostawiane w dołkach lub na ich przedpiersiach)no i oczywiście F1.Butów w ruskich dołkach nigdy nie znalazłem (chyba że z nogami)- przynajmniej na Mierzei - raz przypadkiem w Gdyni znaleźliśmy walonki.Też czasami występują tależe do DP ale puste, niemieckie ładownice z ammo do mosina.Pozdrawiam MTC
sanshin Napisano 18 Kwiecień 2004 Napisano 18 Kwiecień 2004 http://militaria.chat.ru/digging15.htmten link pojawił sie na forum i pokazuje co gubili" niemcy i ruscy:)pzdrSanshin
ka222 Napisano 18 Kwiecień 2004 Napisano 18 Kwiecień 2004 Czest gesto znalezc po nich mozna helmy (rekord to 12szt wlozone jeden w drugi)aha no i najwazniejsze ,jak przyszli w 44 do domu mojego dziadka to zostawili po sobie pusta spizarnie i polamane meble.Pozdrawiam
shadee Napisano 18 Kwiecień 2004 Napisano 18 Kwiecień 2004 Czyżby koledzy zapomnieli o porcelanie..........:)
Gewer Napisano 18 Kwiecień 2004 Napisano 18 Kwiecień 2004 Ostatnio trafiło się mnie trochę ruskich fantów, ruska ostroga okucia od szszki orzaz zapalnik od F1 który pozostał tam gdzie był i kupa łusek od pepeszy i mosina.
jack61 Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 No i oczywiście sporo butów do podzelowania
hakas Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Pomsee nie myl Tatarów z ruskami bo ci kensim zrobię. Geny tatarskie to są bardzo dobre geny i ni jak się mają do ruskich. Ja sam jestem półkrwi Tatarem Kazańskim.hakas
dominic Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 cze ruscy w zasadzie malo gubili za to mieli specjalne odzialy ktore zbieraly wszystko zza ich plecow i wywozili do siebie ps narawde wszystko:}a co nie wywiezli to popsuli pzdr
Monti Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Moze i zabierali co pozostało,tylko zapomninali o swoich poległych owaszyszach".
mike110 Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 To tak jak Amerykanie, Anglicy, Polacy, Niemcy i inne walczące poza granicami swoich krajów nacje. W tamtym okresie nikt nie próbował nawet zabierać poległych. Chowano ich tam, gdzie zginęli.
jaca2003 Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Ja żałuje jednego jak już zabierali wszystko to mogli zabrac sie sami.Ile to by spraw rozwiązało?Pozdrawiam
Sniper 1939 Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 po ruskach to wykopałem kilka luf od ppsz, częśći od mosina, zamki, śmieci ;)
darek.indulski Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 najwiecej to pozostawili wszy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.