Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Teraz, balans napisał:

Podobno nasze lotniskowce płyną już na Pacyfik, aby bronić Tajwanu.

A tak całkiem na poważnie, to MW praktycznie już nie posiadamy

Nie, wg ostatnich info od Człowiekasniegu, cumują w Elblągu.

A tak całkiem poważnie , wcale  się Tobie nie dziwię.

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W latach 70-tych ub.wieku widziałem codziennie rano tłumy brzuchatych komandorów z teczkami wysiadających z SKM w Gdyni i wędrujących do gmachów MW i portu by srakopchajami płynąc na Hel. Teraz może tylu komandorów nie ma (pomijając fakt, że łażą po cywilnemu) a uczelnia AMW wypuszcza co roku samych bezrobotnych absolwentów (pomijam tych z cywilnych kierunków, które się rozmnożyły nie tylko w AMW ale i Uniwersytecie Morskim).

MW  w takim zakresie rozbudowy jak większość śni i marzy w ogóle jest nam nie potrzebna. Walczyć na Atlantyku i innych oceanach nie będziemy a na płytkie jezioro jakim jest Bałtyk (zasięg lotnictwa , rakiety) potrzeba niewiele małych jednostek.

Napisano
39 minut temu, Sedco Express napisał:

a na płytkie jezioro jakim jest Bałtyk (zasięg lotnictwa , rakiety) potrzeba niewiele małych jednostek

To mit. Wystarczy sprawdzić jakie okręty od lat biorą udział w ćwiczeniach Baltops. Z największych to lotniskowce, niszczyciele, fregaty.

Napisano
Teraz, Sedco Express napisał:

W latach 70-tych ub.wieku widziałem codziennie rano tłumy brzuchatych komandorów z teczkami wysiadających z SKM w Gdyni i wędrujących do gmachów MW i portu by srakopchajami płynąc na Hel. Teraz może tylu komandorów nie ma (pomijając fakt, że łażą po cywilnemu) a uczelnia AMW wypuszcza co roku samych bezrobotnych absolwentów (pomijam tych z cywilnych kierunków, które się rozmnożyły nie tylko w AMW ale i Uniwersytecie Morskim).

Tak jak myslałem, null taktu i odrobiny subtelności, natomiast full przesytu od widoku "granatowego" na ulicach 😀.  Pojechałeś sobie po współczesnej AMW, do kompletu odbij sobie na Nurkach, Saperach i Lotnikach  Morskich. Pewnie ulży. Dobrze, że przynajmniej nie narzekasz na szum fal ...

Napisano
28 minut temu, formoza58 napisał:

Tak jak myslałem, null taktu i odrobiny subtelności, natomiast full przesytu od widoku "granatowego" na ulicach 😀.  Pojechałeś sobie po współczesnej AMW, do kompletu odbij sobie na Nurkach, Saperach i Lotnikach  Morskich. Pewnie ulży. Dobrze, że przynajmniej nie narzekasz na szum fal ...

Pewno mu jakiś matros foczkę zbałamucił 😁

Napisano
15 minut temu, toska napisał:

Pewno mu jakiś matros foczkę zbałamucił 😁

Kochany, to ja bałmuciłem na całym świecie ! Czterdzieści lat w żegludze !

Jaka subtelność chłopie ! Czysta prawda ! AMW znam aż za dobrze !

Napisano
41 minut temu, Sedco Express napisał:

Kochany, to ja bałmuciłem na całym świecie ! Czterdzieści lat w żegludze !

Czyli przesyt " granatu" jednak. Drugi powód zachowałem dla siebie.A może, a tam pal sześć, nic to

42 minuty temu, Sedco Express napisał:

Na szum fal narzekam a jakże - a jak idę na plażę to siadam tyłem do morza !

Toteż nadmieniłem, że nie narzekasz. Czyli, Sedco, smigły jak struna gitary " Handlowiec" . To faktycznie, co Tobie tam brzuchaci oficerowie Mar Woju...