formoza58 Napisano 9 Czerwiec 2022 Autor Napisano 9 Czerwiec 2022 Teraz, balans napisał: Podobno nasze lotniskowce płyną już na Pacyfik, aby bronić Tajwanu. A tak całkiem na poważnie, to MW praktycznie już nie posiadamy Nie, wg ostatnich info od Człowiekasniegu, cumują w Elblągu. A tak całkiem poważnie , wcale się Tobie nie dziwię. Cytuj
Sedco Express Napisano 9 Czerwiec 2022 Napisano 9 Czerwiec 2022 W latach 70-tych ub.wieku widziałem codziennie rano tłumy brzuchatych komandorów z teczkami wysiadających z SKM w Gdyni i wędrujących do gmachów MW i portu by srakopchajami płynąc na Hel. Teraz może tylu komandorów nie ma (pomijając fakt, że łażą po cywilnemu) a uczelnia AMW wypuszcza co roku samych bezrobotnych absolwentów (pomijam tych z cywilnych kierunków, które się rozmnożyły nie tylko w AMW ale i Uniwersytecie Morskim). MW w takim zakresie rozbudowy jak większość śni i marzy w ogóle jest nam nie potrzebna. Walczyć na Atlantyku i innych oceanach nie będziemy a na płytkie jezioro jakim jest Bałtyk (zasięg lotnictwa , rakiety) potrzeba niewiele małych jednostek. Cytuj
MarekA Napisano 9 Czerwiec 2022 Napisano 9 Czerwiec 2022 39 minut temu, Sedco Express napisał: a na płytkie jezioro jakim jest Bałtyk (zasięg lotnictwa , rakiety) potrzeba niewiele małych jednostek To mit. Wystarczy sprawdzić jakie okręty od lat biorą udział w ćwiczeniach Baltops. Z największych to lotniskowce, niszczyciele, fregaty. Cytuj
formoza58 Napisano 9 Czerwiec 2022 Autor Napisano 9 Czerwiec 2022 Teraz, Sedco Express napisał: W latach 70-tych ub.wieku widziałem codziennie rano tłumy brzuchatych komandorów z teczkami wysiadających z SKM w Gdyni i wędrujących do gmachów MW i portu by srakopchajami płynąc na Hel. Teraz może tylu komandorów nie ma (pomijając fakt, że łażą po cywilnemu) a uczelnia AMW wypuszcza co roku samych bezrobotnych absolwentów (pomijam tych z cywilnych kierunków, które się rozmnożyły nie tylko w AMW ale i Uniwersytecie Morskim). Tak jak myslałem, null taktu i odrobiny subtelności, natomiast full przesytu od widoku "granatowego" na ulicach . Pojechałeś sobie po współczesnej AMW, do kompletu odbij sobie na Nurkach, Saperach i Lotnikach Morskich. Pewnie ulży. Dobrze, że przynajmniej nie narzekasz na szum fal ... Cytuj
toska Napisano 9 Czerwiec 2022 Napisano 9 Czerwiec 2022 28 minut temu, formoza58 napisał: Tak jak myslałem, null taktu i odrobiny subtelności, natomiast full przesytu od widoku "granatowego" na ulicach . Pojechałeś sobie po współczesnej AMW, do kompletu odbij sobie na Nurkach, Saperach i Lotnikach Morskich. Pewnie ulży. Dobrze, że przynajmniej nie narzekasz na szum fal ... Pewno mu jakiś matros foczkę zbałamucił Cytuj
Sedco Express Napisano 9 Czerwiec 2022 Napisano 9 Czerwiec 2022 15 minut temu, toska napisał: Pewno mu jakiś matros foczkę zbałamucił Kochany, to ja bałmuciłem na całym świecie ! Czterdzieści lat w żegludze ! Jaka subtelność chłopie ! Czysta prawda ! AMW znam aż za dobrze ! Cytuj
Sedco Express Napisano 9 Czerwiec 2022 Napisano 9 Czerwiec 2022 Lotników kocham, do saperów nic nie mam a nurkiem sam, byłem tym w CMAS. Cytuj
Sedco Express Napisano 9 Czerwiec 2022 Napisano 9 Czerwiec 2022 Na szum fal narzekam a jakże - a jak idę na plażę to siadam tyłem do morza ! Cytuj
formoza58 Napisano 9 Czerwiec 2022 Autor Napisano 9 Czerwiec 2022 41 minut temu, Sedco Express napisał: Kochany, to ja bałmuciłem na całym świecie ! Czterdzieści lat w żegludze ! Czyli przesyt " granatu" jednak. Drugi powód zachowałem dla siebie.A może, a tam pal sześć, nic to 42 minuty temu, Sedco Express napisał: Na szum fal narzekam a jakże - a jak idę na plażę to siadam tyłem do morza ! Toteż nadmieniłem, że nie narzekasz. Czyli, Sedco, smigły jak struna gitary " Handlowiec" . To faktycznie, co Tobie tam brzuchaci oficerowie Mar Woju... Cytuj
Sedco Express Napisano 10 Czerwiec 2022 Napisano 10 Czerwiec 2022 Ha, ha, ha ! Teraz to jam brzuchaty dinozaur ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi