Bocian Napisano 27 Maj 2022 Share Napisano 27 Maj 2022 Niestety i dopadło to nas, mamy falę najazdu z adresów IP wprost z Rosji nie kryjących się za VPNami. Lecą automatami. Parę kont już padło, nie jest to włamanie do nas ale widać kupili gdzieś bazę haseł powiązanych z emailami. Po czym przeszukują internet po adresie e-mail i sprawdzają hasło. Niestety 80% ludzi używa jednego hasła do wszystkich kont w całym internecie. Śmieci systematycznie sprzątam ale jak macie jedno hasło do wszystkiego to naprawdę zmieńcie. Na początek https://haveibeenpwned.com tam się dowiecie czy Wasze hasło wyciekło do sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza
karpik Napisano 27 Maj 2022 Share Napisano 27 Maj 2022 Czemu akurat O.? Za dużo palonej rusiny wystawiamy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czlowieksniegu Napisano 27 Maj 2022 Share Napisano 27 Maj 2022 otrong chyba stracił konto- kilka razy wstawił cuda-wianki... Cytuj Odnośnik do komentarza
Jedburgh_Ops Napisano 3 Czerwiec 2022 Share Napisano 3 Czerwiec 2022 Ostrzegałem, że w uznaniu naszych zasług na polu komentowania wojny w Ukrainie wszystkie temu poświęcone posty w poszczególnych „Vol.” czyta „ataszat kulturalny” Ambasady Federacji Rosyjskiej wraz z „kulturoznawcami”, „literaturoznawcami”, „teatroznawcami”, „filmoznawcami” z legitymacjami służbowymi mającymi na okładce napis Служба Внешней Разведки Российской Федерации to najwybitniejszy głupiec tego forum się śmiał. No to teraz kto zdziwiony ręka w górę albo okrzyk proszę… Nie widzę, nie słyszę… Cytuj Odnośnik do komentarza
Jedburgh_Ops Napisano 3 Czerwiec 2022 Share Napisano 3 Czerwiec 2022 (edytowane) PS Wprawdzie mój IT Manager mówi, że mam tak genialne hasło na forum, że nikt go nie złamie, ponieważ nikomu nie strzeliło by do głowy takie hasło, jakie mam, niemniej na wszelki wypadek... - gdybym zaczął w moich postach promować literę „Z”; twierdzić, że rosyjska ropa jest najdoskonalsza na świecie; rosyjski gaz jest najczystszy na świecie; ustrój polityczny Rosji to społeczny ideał; Ukraina to upadłe społeczeństwo; Polska, Słowacja, Czechy, Węgry, Bułgaria i Rumunia oraz Bałtowie to rosyjska strefa wpływów - to nie będzie oznaczało, że właśnie jestem po litrze Kalashnikov Premium Vodka, tylko będzie oznaczało, że jednak mój IT Manager nie miał racji. Edytowane 3 Czerwiec 2022 przez Jedburgh_Ops Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi