RDW60 Napisano 23 Luty 2022 Share Napisano 23 Luty 2022 Od jakiej broni pochodzi znaleziony na polu pocisk? Średnica - 12,9 mm Długość - 60,5 mm Czubek zatępiony, co widać na zdjęciu, nie jest uszkodzony (spłaszczony) od uderzenia w przeszkodę. W środku jest wypełniony ołowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 honker Napisano 23 Luty 2022 Share Napisano 23 Luty 2022 Cześć porównaj 12,7*99 BMG lub 12,7*109 DSZK-a ,raczej nic innego. pozd Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 vis1939 Napisano 23 Luty 2022 Share Napisano 23 Luty 2022 1 godzinę temu, RDW60 napisał: W środku jest wypełniony ołowiem Taaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 23 Luty 2022 Share Napisano 23 Luty 2022 Ty chyba dużego kalibru nie widziałeś :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 RDW60 Napisano 23 Luty 2022 Autor Share Napisano 23 Luty 2022 Dziękuję za podpowiedzi. Zapoznałem się ze wskazaniam vis1939 i wygląda na to, że jest to pocisk 0,50. Jest to pocisk wystrzelony, jak widać na zdjęciu. Wygląda na p.panc. Do bojar_1: Widziałem, widziałem. W temacie zapytania nie dopisałem słowa "karabinowy". Przepraszam, że tym wprowadziłem w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
RDW60
Od jakiej broni pochodzi znaleziony na polu pocisk?
Średnica - 12,9 mm
Długość - 60,5 mm
Czubek zatępiony, co widać na zdjęciu, nie jest uszkodzony (spłaszczony) od uderzenia w przeszkodę. W środku jest wypełniony ołowiem
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi