Jan102 Napisano 20 Luty 2022 Share Napisano 20 Luty 2022 Witam, Czy ktoś jest może w stanie określić co to za pułk. Na zdjęciu jest mój pradziadek, zdjęcie zostało wykonane chyba w latach 30-tych. Dziadek mieszkał koło Gniezna, więc przypuszczam, że może to być 17 pułk ułanów, ale pewności nie mam. Przy okazji może ktoś rozpozna kogoś z tego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 MonikaNJ Napisano 26 Luty 2022 Share Napisano 26 Luty 2022 patrząc na proporczyk wachmistrza to może być 15 Pułk Ułanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 ptasznik Napisano 26 Luty 2022 Share Napisano 26 Luty 2022 Tak będzie wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 formoza58 Napisano 27 Luty 2022 Share Napisano 27 Luty 2022 To są prawdopodobnie krakowskie błonia, 6 października 1933 roku i rewia kawalerii w 250 rocznicę Odsieczy Wiedeńskiej. Tam defilowały min. 15 P.Uł. Poznańskich i 17 P.Uł. Wielkopolskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 toyotomi Napisano 27 Luty 2022 Share Napisano 27 Luty 2022 Czołem Waszmościom. Kontrast kolorów na proporczykach, pasuje do 15-go P.Uł. Poznańskich. (żółty kolor 17-go P.Uł. Wielkopolskich - nie miał by takiego wysycenia na sepii) pzdr. stani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Jan102
Witam,
Czy ktoś jest może w stanie określić co to za pułk. Na zdjęciu jest mój pradziadek, zdjęcie zostało wykonane chyba w latach 30-tych. Dziadek mieszkał koło Gniezna, więc przypuszczam, że może to być 17 pułk ułanów, ale pewności nie mam. Przy okazji może ktoś rozpozna kogoś z tego zdjęcia.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi