korsar Napisano 26 Grudzień 2021 Share Napisano 26 Grudzień 2021 Witam, Może ktoś będzie w stanie rozszyfrować przeznaczenie zamieszczonego elementu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1 toyotomi Napisano 27 Grudzień 2021 Share Napisano 27 Grudzień 2021 Czołem. Po mojemu, jest to połowa wieszaka przewodu napięciowego sieci trakcyjnej. Po której ślizgał się pantograf - tramwaj lub lokomotywa elektryczna. Materiał to - brąz, (nie znam odmiany stopu) pzdr. stani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1 toyotomi Napisano 27 Grudzień 2021 Share Napisano 27 Grudzień 2021 Czołem. Nie twierdzę - kategorycznie - że jest to od trakcji kolejowej. Jednocześnie kształt - a co za tym idzie - możliwość zastosowania, nasunęły mi myśl, że jest to element podwieszenia jakiejś liny (bądź drutu) po którym może się coś ślizgać. (standardowe zawiesia wszelakich lin, nie mają takich obłych "opływowych" kształtów) Chociaż - może to być zupełnie coś innego. pzdr. stani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 predi888 Napisano 26 Grudzień 2021 Share Napisano 26 Grudzień 2021 Odważnik od koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 takafura Napisano 26 Grudzień 2021 Share Napisano 26 Grudzień 2021 Ciekawe jaki metal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 27 Grudzień 2021 Share Napisano 27 Grudzień 2021 Trochę przypomina przewleczkę do łańcucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 korsar Napisano 27 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2021 16 godzin temu, takafura napisał: Ciekawe jaki metal ? Daje wskazanie jak na kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 takafura Napisano 27 Grudzień 2021 Share Napisano 27 Grudzień 2021 (edytowane) Godzinę temu, korsar napisał: Daje wskazanie jak na kolor. Toż to najważniejsza informacja a Ty ją na deser serwujesz ;) Edytowane 27 Grudzień 2021 przez takafura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 takafura Napisano 27 Grudzień 2021 Share Napisano 27 Grudzień 2021 (edytowane) Godzinę temu, toyotomi napisał: Czołem. Po mojemu, jest to połowa wieszaka przewodu napięciowego sieci trakcyjnej. Po której ślizgał się pantograf - tramwaj lub lokomotywa elektryczna. Materiał to - brąz, (nie znam odmiany stopu) pzdr. stani Idąc tym tropem znalazłem foto elementu sieci trakcji kolejowej: "uchwyt zaciskowy z ramieniem odciągowym" Edytowane 27 Grudzień 2021 przez takafura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 korsar Napisano 28 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2021 10 godzin temu, toyotomi napisał: Czołem. Nie twierdzę - kategorycznie - że jest to od trakcji kolejowej. Jednocześnie kształt - a co za tym idzie - możliwość zastosowania, nasunęły mi myśl, że jest to element podwieszenia jakiejś liny (bądź drutu) po którym może się coś ślizgać. (standardowe zawiesia wszelakich lin, nie mają takich obłych "opływowych" kształtów) Chociaż - może to być zupełnie coś innego. pzdr. stani Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
korsar
Witam,
Może ktoś będzie w stanie rozszyfrować przeznaczenie zamieszczonego elementu?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi