Krystian1995 Napisano 12 Grudzień 2021 Share Napisano 12 Grudzień 2021 Dzień dobry wszystkim. Znalazłem dziś na strychu taka "szablę". Bardzo bym prosił o pomoc w identyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 toyotomi Napisano 12 Grudzień 2021 Share Napisano 12 Grudzień 2021 Czołem. Pruski - Kavallerie Extra-Degen 1889 - oficera dragonów - 1-go śląskiego pułku dragonów von Bredow nr.4 pzdr. stani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 wędrowiec Napisano 12 Grudzień 2021 Share Napisano 12 Grudzień 2021 (edytowane) Regiment stacjonował w Lüben na Śląsku, obecnie Lubin, dolnośląskie. Tu więcej http://www.lueben-damals.de/dragoner.html http://www.lueben-damals.de/erinnerungen/dragoner_geschichte.html Edytowane 12 Grudzień 2021 przez wędrowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Krystian1995 Napisano 13 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2021 Super. Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 13 Grudzień 2021 Share Napisano 13 Grudzień 2021 Ładna rzecz, tylko nie zepsuj jej czyszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Krystian1995 Napisano 13 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2021 Właśnie, świetnie że Pan to poruszył. Na razie tylko pędzelkiem wyczyściłem. Orietujecie sie, czy ktoś zajmuję się odrestaurowaniem takich rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Krystian1995 Napisano 13 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2021 W komplecie z szablą znalazłem jeszcze dwa "sztylety". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 13 Grudzień 2021 Share Napisano 13 Grudzień 2021 ten z lewej to bagnet, pewnie pruski z końcówki XIX wieku. Drugi to "tasak", zapewne biała broń boczna jakiejś formacji umundurowanej. Daj lepsze zdjęcia każdej sztuki z osobna, najlepiej zwymiarowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bert.F Napisano 14 Grudzień 2021 Share Napisano 14 Grudzień 2021 z lewej S 1898 wersja prywatna, drugi Extra Faschinenmesser dla artylerii polowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Krystian1995 Napisano 14 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2021 Wrzucę zdjęcia po pracy. Ktoś mi zasugerował, że ten z prawej to M71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Krystian1995
Dzień dobry wszystkim. Znalazłem dziś na strychu taka "szablę". Bardzo bym prosił o pomoc w identyfikacji.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi