armando86 Napisano 14 Wrzesień 2021 Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Witam. Jak w remacie przedmiot okrągły na otoku napisy w centrum kwiatek? Dość ciężki materiał miedź bądź mosiądz? Jakiś rodzaj kapsla dawnego na alkohol? Z góry dziękuję za pomoc w id i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 14 Wrzesień 2021 Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Wygląda na to, że może być nakładka na korek wina musującego. Przepisz co możesz, bo chyba jakiegoś z Wenecji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 14 Wrzesień 2021 Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Nie znam wymiarów ale po stronie z napisem podobne do pokrywki dzwonka rowerowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartee Napisano 14 Wrzesień 2021 Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Hasło do samodzielnych poszukiwań brzmi: "teriak" vel "theriak" vel "theriaca". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MetalDetectoringWWII Napisano 14 Wrzesień 2021 Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Górna część od starego dzwonka rowerowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 14 Wrzesień 2021 Share Napisano 14 Wrzesień 2021 To chyba Cypiska rowerek był :) Ewidentnie widać kolano na którym zrobiono zdjęcię przedmiotu - to mały przedmiot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabra Napisano 14 Wrzesień 2021 Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Kapsel na flakonik z lekarstwem (Teriak). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 14 Wrzesień 2021 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Napis widoczny "THERIACHA ... VENETIA" dół jakby ząbkowany. Mój błąd to że w wątku pisząc że to może być kapsel od alkoholu nie napisałem że rzeczywiście wymiary przypominają a raczej są takie jak od współczesnego kapsla alkoholowego. Przepraszam Was za to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 14 Wrzesień 2021 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Może faktycznie coś z lekarstwa ? Były produkowane od XVI w do XIX w. "Teraiak, złudne nadzieję leku na wszystko". Tu mam przykład jak to.moglo wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 14 Wrzesień 2021 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 14 Wrzesień 2021 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Nie wiem czy w dobrym kierunku szukam ? Ale jeśli to kapsel od leku to tzw teriak to nie mogę namierzyć podobnego do swojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
armando86
Witam. Jak w remacie przedmiot okrągły na otoku napisy w centrum kwiatek? Dość ciężki materiał miedź bądź mosiądz? Jakiś rodzaj kapsla dawnego na alkohol? Z góry dziękuję za pomoc w id i pozdrawiam
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.