kribmw Napisano 17 Sierpień 2021 Napisano 17 Sierpień 2021 Witam panowie trafił mi się taki oto mały orzełek czy też kurica zapewne z patek.Moje pytanie z jakich lat i co to za wzór?
kribmw Napisano 17 Sierpień 2021 Autor Napisano 17 Sierpień 2021 Dzięki za szybką odpowiedź myślałem że to coś starszego ale trudno.
kribmw Napisano 25 Sierpień 2021 Autor Napisano 25 Sierpień 2021 No witam kolo83 faktycznie jest różnica chociażby w szponach.Zresztą mój nie jest tak solidny jak ten z twojego zdjęcia.Jest strasznie cieniutki i delikatny.Masz jakieś przypuszczenia co to za orzełek?
kolo83 Napisano 20 Sierpień 2021 Napisano 20 Sierpień 2021 To nie jest orzełek PKP. Te, do końca PRL/pierwszej połowy lat 90-tych wyglądały tak jak na zdjęciu
Tyr Napisano 17 Sierpień 2021 Napisano 17 Sierpień 2021 Takie orzełki mieli na czapkach kolejarze w l. 50-60-tych. Ale czy to ten? Może ktoś dopowie...
Edmundo Napisano 17 Sierpień 2021 Napisano 17 Sierpień 2021 2 godziny temu, Tyr napisał: Takie orzełki mieli na czapkach kolejarze w l. 50-60-tych Bardzo podobne i noszone nawet jeszcze na początku lat 90-tych, tylko że orzełki PKP były "złotego i srebrnego" koloru w zależności od służby PKP. Może i ten był kiedyś innej barwy.
Pytanie
kribmw
Witam panowie trafił mi się taki oto mały orzełek czy też kurica zapewne z patek.Moje pytanie z jakich lat i co to za wzór?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.