Eskulapa Napisano 25 Lipiec 2021 Share Napisano 25 Lipiec 2021 Witam.Chciałbym się upewnić czy to na pewno połówka polskiego nieśmiertelnika.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 25 Lipiec 2021 Share Napisano 25 Lipiec 2021 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grec Napisano 30 Lipiec 2021 Share Napisano 30 Lipiec 2021 No podobne, ale jakieś modyfikowane.. pewnie w epoce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 31 Lipiec 2021 Share Napisano 31 Lipiec 2021 Z tych które znalazłem kilka było zdeformowanych w podobny sposób, były zmniejszone i lekko powyginane. Chyba po pożarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 31 Lipiec 2021 Share Napisano 31 Lipiec 2021 2 godziny temu, Tyr napisał: Z tych które znalazłem kilka było zdeformowanych w podobny sposób, były zmniejszone i lekko powyginane. Chyba po pożarach. Są jeszcze te , które pozostały przy zwłokach. Ta ww. część jest taką. W tym przypadku lasowały się bardzo szybko. Przykład... Ułani polegli w boju pod Górkami Kampinoskimi 17 wrzesnia, pochowani zostali doraźnie w Górkach. Ekshumowani byli i przenoszeni na Cmentarz Wojenny w Granicy po mroźnej zimie, w kwietniu 1940 roku. Większość zlasowanych, nieczytelnych w identyfikacjach przeważnie nie pomogły. Bardziej pomocne były dokumenty z napisami, nawet wykonanymi kopiowym ołówkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Lipiec 2021 Share Napisano 31 Lipiec 2021 Ciekawa teoria ;) Przy zwłokach wszystko zależy od miejsca, gdzie zalegała blaszka, okolicznej gleby, wilgotności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 31 Lipiec 2021 Share Napisano 31 Lipiec 2021 Chyba w niektórych partiach było bardzo słabe alu. Moje w większości leśne spod ściółki i nawet pech lub szczęście, że niewybite. Jednego całego na polu znalazłem i był ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Eskulapa
Witam.Chciałbym się upewnić czy to na pewno połówka polskiego nieśmiertelnika.Pozdrawiam.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.