Herr_Fisch Napisano 9 Czerwiec 2021 Napisano 9 Czerwiec 2021 Witam, ostatnio na aukcji wpadł mi w oko taki sygnecik, aczkolwiek nie jestem pewny czy jest oryginalny i czy w ogóle były takie wydawane, dlatego moje prośba to identyfikacja tego przedmiotu, pozdrawiam
hipolit-O4 Napisano 9 Czerwiec 2021 Napisano 9 Czerwiec 2021 "Sztukmistrz"miał pojęcie.Dobrze połaczona złota plytka ze srebrnym pierścieniem.
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2021 Napisano 9 Czerwiec 2021 Wydawane nie były, bo każdy sam sobie dziergał, jak chciał. Było wiele wzorów ringów krymskich, ale na temat oryginalności tego się nie wypowiadam. Generalnie zawsze widniał na nich zarys półwyspu. Widziałem kilka oryginałów.
Tyr Napisano 9 Czerwiec 2021 Napisano 9 Czerwiec 2021 Nie było sygnetów a rozpoznanie kiedy był zrobiony raczej niemożliwe. Radziecka i ukraińska nauka zna nie takie przypadki. Ten sam kształt sygnetu.
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2021 Napisano 9 Czerwiec 2021 Godzinę temu, hipolit-O4 napisał: złota plytka Albo mosiężna.
hipolit-O4 Napisano 9 Czerwiec 2021 Napisano 9 Czerwiec 2021 Srebrny pierścień zaśniedziały płytka nie.Myslę że jednak Au.
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2021 Napisano 9 Czerwiec 2021 Może i tak, różne kombinacje bywały, choć tak jak mówię - gwarancji, że go ukry nie zrobiły 10 lat temu, nie ma ;) Taki orgo kiedyś macałem (foto).
Herr_Fisch Napisano 9 Czerwiec 2021 Autor Napisano 9 Czerwiec 2021 Dziękuje wszystkim za pomoc, myślę że jednak zaryzykuje i skusze się na ten sygnecik
Pytanie
Herr_Fisch
Witam, ostatnio na aukcji wpadł mi w oko taki sygnecik, aczkolwiek nie jestem pewny czy jest oryginalny i czy w ogóle były takie wydawane, dlatego moje prośba to identyfikacja tego przedmiotu, pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.