Skocz do zawartości

Odznaka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie jestem znawcą odznak niemieckich ale tak z ciekawości zapytam dlaczego "lipa", ostatnimi czasy to jakiś wysyp tych "lip" ?. A jeżeli to "lipa" to co, w oborniku czyli gnoju ktoś ją tak postarzał ?

Napisano

Jak sobie sam nie znajdziesz to nie będziesz miał pewności;) Teraz takie techniki postarzania mają, że się nawet fizjologom nie śniło;) Takiej szpilki i jej mocowania nie było. Z otworem w podstawie flaka były ale nie tak okrągłym i dużym. Fotki masakra jak da większe to będzie widać szczegóły rysunku.

Potrzebne lepsze fotki ale wszystkie znaki wskazują na liptona.

Napisano

Tyr, dzięki za odpowiedź, ok, rozumiem. Dlaczego zadałem to pytanie ? Ano dlatego iż sam mając niewątpliwie oryginały w postaci orzełka wz. 19 i odznaki strzeleckiej spotkałem się z opinią iż są to "lipy" tylko że te lipy mam od 40 lat i należały do kogoś kto je nosił na własnym mundurze w latach trzydziestych. I tak to czasami jest z tymi "lipami". To samo tyczy Odznaki KOP "Za Służbę Graniczną" oraz odznaki spadochroniarza US Army bardziej znanej jako "Jump Wings", lipa, lipa, to powszechne opinie osób "siedzących w temacie" a tu niespodzianka, nie lipa. Tak że z tymi "lipami" to trzeba ostrożnie?

Napisano

Cześć w mojej brak szpilki ale była chyba okrągła i zaczep też jest z okrągłego a na zdjęciu wygląda na kanciaka . Potrzebne lepsze zdjęcia. pozd Marek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie