indyczek8 Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Witam do identyfikacji raczej zwykłą fiolk Możecie mi powiedzieć co ona zawierała? Domniemywam że jakaś szczepionka lek dla trzody? Pewnie to jakiś PRL...
takafura Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 To raczej nie jest fiolka gdzie poprzez gumę w korku igłą ze strzykawki pobierano dawkę leku. To wygląda na pojemnik z lekiem pod ciśnieniem - brakuje dyszy z zaworkiem, może z powodu kontaktu z ogniem ?
karpik Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Może ten kierunek? https://images.app.goo.gl/R2kH1k2u5PoMFTad7
indyczek8 Posted February 24, 2021 Author Posted February 24, 2021 Faktycznie przypomina jakiś lek w aerozolu na astmę albo coś w tym rodzaju... No napewno aerozol ale chyba nie odświeżacz do powietrza bo one stosunkowo niedawno zyskały na popularnosci
canabis.dw Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Takafura ma rację, moja mama jeszcze nie tak dawno używała leków (inhalatorów) na astmę w takiej formie.
Question
indyczek8
Witam do identyfikacji raczej zwykłą fiolk Możecie mi powiedzieć co ona zawierała? Domniemywam że jakaś szczepionka lek dla trzody? Pewnie to jakiś PRL...
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.