indyczek8 Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 Witam do identyfikacji raczej zwykłą fiolk Możecie mi powiedzieć co ona zawierała? Domniemywam że jakaś szczepionka lek dla trzody? Pewnie to jakiś PRL... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 To raczej nie jest fiolka gdzie poprzez gumę w korku igłą ze strzykawki pobierano dawkę leku. To wygląda na pojemnik z lekiem pod ciśnieniem - brakuje dyszy z zaworkiem, może z powodu kontaktu z ogniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 Może ten kierunek? https://images.app.goo.gl/R2kH1k2u5PoMFTad7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indyczek8 Napisano 24 Luty 2021 Autor Share Napisano 24 Luty 2021 Faktycznie przypomina jakiś lek w aerozolu na astmę albo coś w tym rodzaju... No napewno aerozol ale chyba nie odświeżacz do powietrza bo one stosunkowo niedawno zyskały na popularnosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canabis.dw Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 Takafura ma rację, moja mama jeszcze nie tak dawno używała leków (inhalatorów) na astmę w takiej formie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
indyczek8
Witam do identyfikacji raczej zwykłą fiolk Możecie mi powiedzieć co ona zawierała? Domniemywam że jakaś szczepionka lek dla trzody? Pewnie to jakiś PRL...
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.