Tobix Napisano 30 Listopad 2020 Napisano 30 Listopad 2020 Witam wszystkich nie mogę znaleźć informacji o tej kaburze. Proszę o pomoc w identyfikacji tego oto przedmiotu. Chciałbym się dowiedzieć do jakiego peemu albo pistoletu ona jest i z jakiego okresu ona pochodzi. Mi trochę przypomina kaburę od P 08. Pozdrawiam ; ]
Tobix Napisano 13 Grudzień 2020 Autor Napisano 13 Grudzień 2020 Faktycznie. Myślałem ,że to zapięcie to jakaś samoróbka.
pawel_breslau Napisano 12 Grudzień 2020 Napisano 12 Grudzień 2020 Chociaż nie ten model broni ale widać, że jednak zapięcie to fabryczna produkcja https://www.optykamysliwska.pl/sprzedam,bron_pistolety_i_rewolwery,pistolet_walther_ppk,cena-1500,98793 Pozdrawiam. Paweł
pawel_breslau Napisano 30 Listopad 2020 Napisano 30 Listopad 2020 Do PM-u to odpada. Bardziej bym obstawiał P1?
Tobix Napisano 30 Listopad 2020 Autor Napisano 30 Listopad 2020 Jak patrzę to jakaś mutacja kabury od P38.
balans Napisano 30 Listopad 2020 Napisano 30 Listopad 2020 7 minut temu, Tobix napisał: Nie pasuje mi zapinka Identyczne zapięcie miałem przy teczce, z którą dymałem w latach 60-ch do szkoły.
pawel_breslau Napisano 1 Grudzień 2020 Napisano 1 Grudzień 2020 11 godzin temu, Tobix napisał: Chyba jakaś samoróbka Raczej nie, obstawiam fabryczną robotę. Widać by było jakieś przeróbki. Na jakimś filmie/serialu widziałem takie kabury ale za Chiny Ludowe nie mogę sobie teraz przypomnieć na jakim (czy był to niemiecki, włoski czy hiszpański).
honker Napisano 1 Grudzień 2020 Napisano 1 Grudzień 2020 Cześć wystarczy żę pasek się urwał i poszła do remontu i wygląda na fabryczną. Trzeba by dojść kiedy takie zapięcia weszły do użytku. Sam mam kaburę od jakiegoś rewolweru z takim zapięciem może trochę mniejszym ale to z lat około 90 pozd marek
Erih Napisano 1 Grudzień 2020 Napisano 1 Grudzień 2020 Zapięcie jezeli nie jest sygnowane nic nam nie powie - takowe były używane już w międzywojniu.
Pytanie
Tobix
Witam wszystkich nie mogę znaleźć informacji o tej kaburze. Proszę o pomoc w identyfikacji tego oto przedmiotu. Chciałbym się dowiedzieć do jakiego peemu albo pistoletu ona jest i z jakiego okresu ona pochodzi. Mi trochę przypomina kaburę od P 08.
Pozdrawiam ; ]
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.