Spirit of Warsaw Napisano 19 Czerwiec Share Napisano 19 Czerwiec Z aukcji OneBid, do identyfikacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 19 Czerwiec Share Napisano 19 Czerwiec jeśli się nie mylę to Potez xv a na napisie jest obs. lotn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 20 Czerwiec Share Napisano 20 Czerwiec - Ano Potez XV, Zygmunt Rak...?? obs. lotn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finger66 Napisano 20 Czerwiec Share Napisano 20 Czerwiec LVG C.V a kto stoi oparty ? no niestety zdjecie nie najlepsze :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 21 Czerwiec Autor Share Napisano 21 Czerwiec Kapitan 6 PL, do identyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 4 Lipiec Autor Share Napisano 4 Lipiec Por. pil. Józef Wójcik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 4 Lipiec Autor Share Napisano 4 Lipiec Do identyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 7 Lipiec Autor Share Napisano 7 Lipiec Ppłk. Jerzy Serokomla Serokomski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 8 Lipiec Share Napisano 8 Lipiec W dniu 7.07.2024 o 21:54, formoza58 napisał: Ppłk. Jerzy Serokomla Serokomski. Ni cholery lotnika o takim nazwisku nie było!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Lipiec Autor Share Napisano 10 Lipiec Ja sobie jego nie wymyśliłem. Może jeszcze nie wszystkich Lotników znasz. Ale ja Tobie niestety nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 10 Lipiec Share Napisano 10 Lipiec https://pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Syrokomla-Syrokomski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 10 Lipiec Share Napisano 10 Lipiec 18 godzin temu, formoza58 napisał: Ja sobie jego nie wymyśliłem. Chyba jednak tak, biorąc pod uwagę co powyżej napisał Kolega Spirit of Warsaw. 18 godzin temu, formoza58 napisał: Może jeszcze nie wszystkich Lotników znasz Też tak uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Lipiec Autor Share Napisano 10 Lipiec Lotnicy to nie moja domena, nie muszę ich znać. . Opis " Serokomla Serokomski" był pod zdjęciem, więc nie bylo powodu, aby tak nie opisać. W dniu 9.07.2024 o 01:34, otton1 napisał: Ni cholery lotnika o takim nazwisku nie było!!!!!!! I nie ma co się , kolego Ottonie tak podrywać ( !!!!!!!) i robić larum. Spokojnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 11 Lipiec Share Napisano 11 Lipiec 15 godzin temu, formoza58 napisał: I nie ma co się , kolego Ottonie tak podrywać ( !!!!!!!) i robić larum No robię larum bo ja mam nazwisko łatwe do przekręcenia i jak jest okazja to je przekręcają i cholera mną trzęsie. 15 godzin temu, formoza58 napisał: Lotnicy to nie moja domena, nie muszę ich znać Ja też nie znam wszystkich nazwisk (nie tylko lotników) ale zazwyczaj wrzucam nazwisko w googla dla kontroli poprawności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 24 Lipiec Autor Share Napisano 24 Lipiec Michał Zamoyski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 24 Lipiec Autor Share Napisano 24 Lipiec Kpt. pil. Wacław Iwaszkiewicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Sierpień Autor Share Napisano 16 Sierpień 3 PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 24 Sierpień Autor Share Napisano 24 Sierpień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 24 Sierpień Autor Share Napisano 24 Sierpień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 24 Sierpień Autor Share Napisano 24 Sierpień Z 1927 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 25 Sierpień Autor Share Napisano 25 Sierpień Na krakowskich uroczystościach pogrzebowych Marszałka Piłsudskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 25 Sierpień Autor Share Napisano 25 Sierpień 3 PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 5 Wrzesień Share Napisano 5 Wrzesień Lotnicy na tle dwóch Bleriot SPAD S-61 C 1 a z lewej strony Potez XXV. Godło wskazuje na 61.EL z 6.PL (Lwów). Piaty od prawej (jak sądzę) mjr pil. Władysław Heller - był z-cą dcy 6.PL. Zdjęcie lata 30-te XX w. Centralnie NN lotnik francuski udekorowany naszą "gapą". Pozostali do identyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 20 Wrzesień Autor Share Napisano 20 Wrzesień Z 1932 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano %s o %s Autor Share Napisano %s o %s Z Allegro. Do identyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi