hipolit-O4 Napisano 31 Grudzień 2019 Napisano 31 Grudzień 2019 Jak ten pierścień z magnetycznego permaloju bądź ferrytu ?To resztka głośnika.
Naider Napisano 31 Grudzień 2019 Autor Napisano 31 Grudzień 2019 pierścień jest chyba z aluminium, trochę się utlenił i się kruszy, a ta mosiężna nakrętka jest identyczna ja te stosowane w zapalniku ZDSCHN ANZ29
takafura Napisano 31 Grudzień 2019 Napisano 31 Grudzień 2019 6 godzin temu, Naider napisał: Czy to jest część jakiegoś zapalnika? Nie żebym się czepiał - jakie wymiary ma ten element ? 2 cm czy 200 ?
Naider Napisano 31 Grudzień 2019 Autor Napisano 31 Grudzień 2019 Doszedłem do tego,iż jest to dolna część zapalnika D.Z.35 A , tak że temat można zamknąć
Landszaft Napisano 31 Grudzień 2019 Napisano 31 Grudzień 2019 a gdzie w tym zapale D.. 35 A są dwa uszczelnienia ?? co widać na twoim zdjęciu. Ze to jest element zapału mówi nieodkręcony element zabezpieczenia przewodu ogniowego. Dwa widać też że jest w pełni NIEBEZPIECZNY !! bo widać nieodpalony ładunek piorunianu rtęci w mosiężnej tulejce. Po wystrzale nie powinno nic pozostać , a jak jest to znak że można przy zabawie palce stracić .
Naider Napisano 1 Styczeń 2020 Autor Napisano 1 Styczeń 2020 Landszaft jednak masz rację nie jest to część D.Z 35 A , wymiary się nie zgadzają, na foto po lewej jest D.Z.35 i ma 30mm średnicy, a ta część po prawej 27 mm, Więc w sumie dalej nie wiem od czego to.
Pytanie
Naider
Czy to jest część jakiegoś zapalnika?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.