formoza58 Napisano 8 Październik 2020 Autor Napisano 8 Październik 2020 5 godzin temu, formoza58 napisał: . . Cytuj
formoza58 Napisano 8 Październik 2020 Autor Napisano 8 Październik 2020 Kanonierzy 1 regimentu artylerii. Cytuj
formoza58 Napisano 8 Październik 2020 Autor Napisano 8 Październik 2020 Z zasobnikiem... Muła w pobliżu nie było. Cytuj
formoza58 Napisano 8 Październik 2020 Autor Napisano 8 Październik 2020 Często, bardzo często, tak bywało na lądowisku. Cytuj
formoza58 Napisano 8 Październik 2020 Autor Napisano 8 Październik 2020 Przy wraku HMS. " York". Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 8 Październik 2020 Napisano 8 Październik 2020 Jesteś Formoza niesamowity. A ja głupi kiedyś myślałem, że pana boga za tunikę złapałem mając Squadron Signal Fallschirmjäger in Action. Cytuj
formoza58 Napisano 8 Październik 2020 Autor Napisano 8 Październik 2020 To był mój jeden z zakupów w starej dobrej " Pelcie". W zasadzie mój kontakt z FJ rozpoczął z chwilą, kiedy przed wielu laty wyciągnąłem z jednego z mazurskich jezior malutki drobiazg. Zaczęło się zainteresowanie FJ, ale nie fascynacja. A potem przyszła z antykwariatu ' Kreta" gen. Franciszka " Łastoczki" , Skibińskiego. Człowieka, który nienawidził niemców i walczył z nimi od 1939 do 1945, ale potrafił w sposób obiektywny docenić wysiłek FJ na Krecie. Wspaniały Człowiek i Wielka Klasa, o czym miałem się przekonać podczas rozmów. Wiadomo, stary Jazlowiak A to jest ów znaleziony drobiazg, towarzyszący mi od przeszło 30 lat. I nie chce się dać zgubić, mimo, że nie "borcham" fajki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi