Skocz do zawartości
  • 1

Lusterko, 1916.

Van Pelt

Pytanie

Napisano

Dzień dobry. Dziś złowiłem takiego cosia. Kupiłem jako przycisk do papieru, za parę zeta. ? Wymiary 14.7 / 9.3 / 1.4 cm.

Na plecach:

OAS STAND \ ARTILLERY

RANGEFINDER. MARK II

No 2176

WHIPPY

London

Na lewo strzałka, z długą nóżką, I coś jak A po lewej, i 4 po prawej stronie, poniżej  główki.

OAS STAND \ - to bardzo dowolna interpretacja tego co widzę.

P1240638.JPG

P1240639.JPG

P1240637.JPG

P1240635.JPG

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pomysł od znajomych. Lusterko podróżne.  Front jest wykonany solidnie, i wygląda "epokowo". W sensie oryginał. Plecy natomiast są doszyte, patrz nierówny szew, przez dziurki z frontu.  Skóra pleców jest wzięta z pokrowca na dalmierz. Odprucie pleców, było wymuszone stłuczeniem lusterka. 

Napisano

tył jest na 100% dosztukowany ze skóry pokrowca na dalmierz, do tego amatorskie jego doszycie. Po szwie widać, ze nie szył tego rymarz. Niemniej fajny gadżet

Napisano
13 minutes ago, Van Pelt said:

Dzień dobry. Dziś złowiłem takiego cosia. Kupiłem jako przycisk do papieru, za parę zeta. ? Wymiary 14.7 / 9.3 / 1.4 cm.

Na plecach:

OAS STAND \ ARTILLERY

RANGEFINDER. MARK II

No 2176

WHIPPY

London

Na lewo strzałka, z długą nóżką, I coś jak A po lewej, i 4 po prawej stronie, poniżej  główki.

OAS STAND \ - to bardzo dowolna interpretacja tego co widzę.

P1240638.JPG

P1240639.JPG

P1240637.JPG

P1240635.JPG

Albo:

GAS 87AND \

Napisano

Pisze że rangefinder, czyli dalmierz. W dalmierzach lustra jak najbardziej występują, może to tutaj to część wymienna?

Napisano

Tylko, że pokrowiec byłby wtedy jednorazowy. Jest zszyty na beton.

Może rozszyfrowanie początku coś pomoże. Po ukośniku jest dobrze. I przy strzałce nie jestem pewien.

Też myslałem, że to sygnalizacyjne, ale ten dalmierz też mi trochę miesza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie