Van Pelt Napisano 3 Luty 2019 Napisano 3 Luty 2019 Dzień dobry. Dziś złowiłem takiego cosia. Kupiłem jako przycisk do papieru, za parę zeta. Wymiary 14.7 / 9.3 / 1.4 cm. Na plecach: OAS STAND \ ARTILLERY RANGEFINDER. MARK II No 2176 WHIPPY London Na lewo strzałka, z długą nóżką, I coś jak A po lewej, i 4 po prawej stronie, poniżej główki. OAS STAND \ - to bardzo dowolna interpretacja tego co widzę.
Van Pelt Napisano 4 Luty 2019 Autor Napisano 4 Luty 2019 Pomysł od znajomych. Lusterko podróżne. Front jest wykonany solidnie, i wygląda "epokowo". W sensie oryginał. Plecy natomiast są doszyte, patrz nierówny szew, przez dziurki z frontu. Skóra pleców jest wzięta z pokrowca na dalmierz. Odprucie pleców, było wymuszone stłuczeniem lusterka.
Erih Napisano 4 Luty 2019 Napisano 4 Luty 2019 I to jest dobry pomysł, szycie nie wygląda na fabryczne.
abcd Napisano 4 Luty 2019 Napisano 4 Luty 2019 Lusterko sygnalizacyjne teoretycznie winno mieć otwór żeby wycelować gdzie się puszcza błysk.
Horhe Napisano 20 Luty 2019 Napisano 20 Luty 2019 tył jest na 100% dosztukowany ze skóry pokrowca na dalmierz, do tego amatorskie jego doszycie. Po szwie widać, ze nie szył tego rymarz. Niemniej fajny gadżet
Van Pelt Napisano 3 Luty 2019 Autor Napisano 3 Luty 2019 13 minutes ago, Van Pelt said: Dzień dobry. Dziś złowiłem takiego cosia. Kupiłem jako przycisk do papieru, za parę zeta. Wymiary 14.7 / 9.3 / 1.4 cm. Na plecach: OAS STAND \ ARTILLERY RANGEFINDER. MARK II No 2176 WHIPPY London Na lewo strzałka, z długą nóżką, I coś jak A po lewej, i 4 po prawej stronie, poniżej główki. OAS STAND \ - to bardzo dowolna interpretacja tego co widzę. Albo: GAS 87AND \
bjar_1 Napisano 3 Luty 2019 Napisano 3 Luty 2019 Lusterko sygnalizacyjne? US Army też coś takiego miała.
Erih Napisano 3 Luty 2019 Napisano 3 Luty 2019 Pisze że rangefinder, czyli dalmierz. W dalmierzach lustra jak najbardziej występują, może to tutaj to część wymienna?
Van Pelt Napisano 3 Luty 2019 Autor Napisano 3 Luty 2019 Tylko, że pokrowiec byłby wtedy jednorazowy. Jest zszyty na beton. Może rozszyfrowanie początku coś pomoże. Po ukośniku jest dobrze. I przy strzałce nie jestem pewien. Też myslałem, że to sygnalizacyjne, ale ten dalmierz też mi trochę miesza.
Pytanie
Van Pelt
Dzień dobry. Dziś złowiłem takiego cosia. Kupiłem jako przycisk do papieru, za parę zeta. Wymiary 14.7 / 9.3 / 1.4 cm.
Na plecach:
OAS STAND \ ARTILLERY
RANGEFINDER. MARK II
No 2176
WHIPPY
London
Na lewo strzałka, z długą nóżką, I coś jak A po lewej, i 4 po prawej stronie, poniżej główki.
OAS STAND \ - to bardzo dowolna interpretacja tego co widzę.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.