hipis Napisano 17 Maj 2018 Autor Napisano 17 Maj 2018 Witam.Kupiłem na bazarze tabliczkę z orłem. Babeczka spod Lwowa powiedziała tylko, że to ze złomu. Tabliczka chyba jest żeliwna. Waży dobrych pare kilo.To jest oryginał, kopia czy jakis artystyczny wymysł dla turystów:)?
Czlowieksniegu Napisano 17 Maj 2018 Napisano 17 Maj 2018 Mam nadzieję, że kupiłeś taniej niż w przeliczeniu kg na złom...PS Możliwe, że ze złomowiska- widać producent co bardziej nieudane, wywalił na przetopienie.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 11:46 17-05-2018
Sobiepan Napisano 17 Maj 2018 Napisano 17 Maj 2018 hipis, zwróć uwagę na jedną rzecz. czy mi się wydaje, czy nawet otwory w rogach są zalane?
Edmundo Napisano 17 Maj 2018 Napisano 17 Maj 2018 Panowie to wygląda na niezbyt wyrafinowaną współczesną kopię tabliczki n.p. kolejowej tudzież ze słupa granicznego.
hipis Napisano 17 Maj 2018 Autor Napisano 17 Maj 2018 Pięć dyszek dałek. Cóż, ryzyk fizyk. Otworów w rogach nie ma. A widział ktoś zdjęcia z taką oryginalną? Na przyszłość bym widział :)
Edmundo Napisano 18 Maj 2018 Napisano 18 Maj 2018 Poszukaj w necie zdjęć z tabliczkami umieszczanymi na parowozach PKP lub na słupach granicznych II RP.
Edmundo Napisano 18 Maj 2018 Napisano 18 Maj 2018 Twoja wygląda na kiepską kopię tabliczki ze słupa granicznego.
Pytanie
hipis
Witam.
Kupiłem na bazarze tabliczkę z orłem. Babeczka spod Lwowa powiedziała tylko, że to ze złomu. Tabliczka chyba jest żeliwna. Waży dobrych pare kilo.
To jest oryginał, kopia czy jakis artystyczny wymysł dla turystów:)?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.