jedlina Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Tominew, a'propos tego piecyka... zdjęcie z 24.04.05... Znalazłem taki sam :-)) a może to ten sam... Tak nawiasem mówiąc to Mój ojciec miał tam działkę... i czasami z ziemi wyłaziło trochę ciekawych rzeczy, a to lotka moździerzowa, a to pociski plot,a to srebrny medalik... Tam gdzie znalazłem całe plot-ki musiało stać działko... ale nie wiem czyje to było, bo wtedy byłem młodociany, i ojciec pozbawił mnie znaleziska... Pozdrawiam.
jedlina Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 w niedzielę, 2 godzinki, efekty marne , ale zawsze trochę ruchu...
jedlina Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 i taka łopatka... żadnych łusek... Dziury w ziemi niektóre na 70 cm !!!! nie zasypane i w miarę świeże...
Boruta Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 Czołem Nadszyszkowniku,saperka radziecka.Pozdrawiam
tomislaw1 Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 Cze wszystkim kopaczom. Jeśli jest ktoś kto ma nadmiar wolnego czasu i zna opisywane powyżej tereny to chętnie bym wyskoczył na jakiś wypad do lasu, a że pierwszy raz jestem na tym terenie (głównie działałem w ok. Świnoujścia) to prosze o pomoc i ewentualny kontakt pod nr 507032328 lub na gadu 4427376 Robert
kocur Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 Wczorajszy wypad. Skład: Sebulaa, Arturwieliszew i moja skromna osoba. Ogólnie bez rewelacji - fant dnia Artur wyjął ładną odznakę szturmową. Sebulaa - trochę złomu i łusek. U mnie skorupa od f1, łuska sygnowana WESTERN 1918, i trochę innego złomu. Spieprzałem przez las przed dzikami i lochą. Chłopaki się śmiali. Potem miny im zrzedły bo ich pogonił potężny Amstaff z ogniem w oczach. Tym razem ja sie śmiałem ;-) Ogólnie wypad może niezbyt udany za to obfitujący we wrażenia. Ale o 10.00 było już po wszystkim - gorąco jak jasna cholera. Zaczęliśmy od 5.00. Na razie odpuszczam - musi się ochłodzić .pozdrawiam - kocur.
KURT2005 Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 WITAM MAM PYTANIE CZY KTOS POSZUKIWAŁ W REJONIE RAJSZEWA I PRZY WIEZIENIU NA BIAŁOŁĘCE.PROSZE PODZIELIC SIE WRAZENIAMI I OPISAC EWENTUALNE ZNALEZISKA
Darek419 Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 Pisz małymi literami.Trafiła mi się przy murze kupa śmieci i po dwóch godzinach łażenia 1 łuska od pepeszy.pozdro Darek.
TIX Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 300 m od muru nie zakopany dolek z rozrywką wielkości gaśnicy pianowej, 20 metrów dalej kolejna rozrywka tym razem mniejsza i jako bonus walające sie po ściółce jajeczko z mocno skorodowanym zapalnikiem - mało ciekawy rejon :/
KURT2005 Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 no to szkoda a myslałem ze tylko ja mam pecha.byłem w tym rejonie ostatnio .moja zdobycza padło około 20 kg odłamków.zastanawiaja mnie jeszcze okolice Rajszewa jezeli ktos tam szukał prosze o wypowiedz o tej okolicy.
Darek419 Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 KURT,gdzie byłeś,ja byłem w okolicach ulicy:Boreckiej.poz Darek.
KURT2005 Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 ciezko mi powiedziec bo na nazwe ulicy uwagi niezwracałem dojechałem tam jadac obok jakiejs duzej fabryki ddzie na siatce był napis chlor i jak konczyła sie asfaltowa droga skreciłem w lewo i dojechałem do muru starego wiezienia.miejsce podobno miało byc super znajomy opowiadał o odznaczeniach pasach jakiejs broni itp.a tam tylko sam złom.juz nawet niemam pomysłu gdzie w tych rejonach szukac
KURT2005 Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 napisałem do ciebie ale niewiem poco?jak mozna tu pogadac ale jak chcesz.czekam
carmelo1 Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 A propo dziwnych przypadkow opowiadal mi znajomy jak byl w wojsku dwoch saperow wysadzalo cos na pewnym polu..z poblikiego gospodarstwa dostrzegl to chlop polecial do nich z wielka prosba gdyz ma starego byka czy by mu go nie wysadzili w powietrze saperzy nie myslac dlugo zgodzili sie wzieli przywiazali byka do pala na glowie mu zamatowali ladunek i odpalili....heheh efekt byl taki ze byk sie sploszyl i uciekl do stodoly jak pierdutlo to ze stodoly zostaly dwie scainy a z byka nogi w latach 85 jakos tak....pozdrawiam...pozdro kurt ni martw sie jeszcze cos znajdziemy...
kocur Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Witam !W zeszłym tygodniu trafiłem w Wieliszewie stary sygnet, a w sobotę koło Nieporętu 10 fenigów ( 1941). No i oczywiście łuski, łuski łuski .....Wybieram sie we wtorek na Nieporęt jak nie będzie padało.Chetny ktoś ?pozdrawiam - kocur !
KURT2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 witam mam pytanko czy posiada ktos albo wie gdzie mozna zdobyc stare mapy Białołęki?
jakiś_gościu Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 http://www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/wawa/002/1732 tu jest troche mapek
KURT2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 dzieki za link.ale te juz widziałem poszukuje czegos naprawde dokładnego
SirPolo Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 Witajcie:)Jestem młodym (bo zaledwie 14-to letnim) początkującym poszukiwaczem... w mojej kolekcji jest juz kilka okazów, lecz wciąż poszukuję czegoś nowgo. mieszkam w okolicach Serocka, czyli dość blisko dwóch frontów (niemieckiego i radzieckiego).poszukuje kontaktów z dokładną lokalizacją tych linii. w pobliżu mojego domu (w stronę Nasielska) znajdują się lasy zorane" okopami, stanowiskami dział i transzejami. interesuje mnie jakie wojska okopały się w tym miejscu. prosze również o radę dotyczącą kupna wykrywacza metalu tzn. jakią firmę i model polecacie (osobiscie zastanawiam się nad Garettem). Z góry dziękuję Paweł Jr
kopacz313 Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 nie wiem gdzie wy chodzicie i jak szukacie ja mieszkam w nieporecie i szukam już od roku i nawet klamerki nie znalazłem także jak ktoś by chciał zemną pochodzić i po lasach nieporęckich i okolicach to prosze o kontakt na adres waffen_SS1944@o2.pl z góry dzięki i pozdro!!!!!!!!
kopacz313 Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 to jeszzce raz ja wy mówicie że tu były jakieś dywizje ss a ja nic niemieckiego nie znalazłem oprucz dwóch mozdzieży 50-tek tylko syfiasta ruska amunicja któta rozpada się w rękach nic kąpletnie nic nie wiem jak wy szukacie i gdzie chodzicie prosze o jakieś podpowiedzi ja nie wiem ale moim zdaniem to w tych lasach wszystko wykopali ale prosze o kontakt na ten e-email waffen_SS1944@o2.pl
KURT2005 Napisano 30 Grudzień 2005 Napisano 30 Grudzień 2005 radze sie niepoddawac przez 4 mesiace poszukiwan znalazłem same odłamki.ostatnio 2 wypady po około 3 godziny i odrazu sa efekty.to zależy gdzie sie szuka a miejsca które wydawały mi sie nieciekawe okazały sie bardzo bogate w znaleziska.a nawet moje poszukiwania zaciekawiły starszego pana który opowiedział mi co i gdzie sie działo podczas wojny.poprostu radze szukac tam gdzie by sie pan niespodziewał i popytac starszych osób oni naprawde dużo wiedza.ewentualnie mozna sie kiedys wybrac razem na poszukiwania a wtedy sam pan zobaczy.a ciekawych informacji mam troche co i gdzie .tak wiec pozostaje czekac do wiosny.pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.