barbara7 Napisano 8 Luty 2018 Autor Napisano 8 Luty 2018 http://www.mkidn.gov.pl/pages/posts/konserwatorzy-zabytkow-i-policja-beda-wspolpracowac.-porozumienie-podpisane-8135.php
Kot2016 Napisano 8 Luty 2018 Napisano 8 Luty 2018 W niedzielę dowiedziałem się że na moich terenach łapanki,policja wie co ma robić.
IdeL Napisano 9 Luty 2018 Napisano 9 Luty 2018 Milicja zawsze wie co ma robić, gdy chodzi o przestępców" bezpiecznych. Oni, gdy chodzą na patrolach, to idą głównie na place zabaw, aby w sznupę nie dostać. Dlatego, zawsze chętnie wiedzą co mają robić w takich przypadkach.
Kot2016 Napisano 9 Luty 2018 Napisano 9 Luty 2018 IdeLChodzi oto że do tej pory nie bardzo wiedzieli co mają robić,nikt się nikogo nie czepiał. W czerwcu przycięli mnie przy ulicy z wykrywaczem,przejechali obok. Zachowywali się tak jakby mnie tam nie było. W niedzielę doszły mnie słuchy że policja poluje na osoby które biegają z wykrywaczami,pojawiają się w miejscach gdzie nigdy ich nie było.Będę to weryfikować gdy zrobi się cieplej. ;D
AoT_Hunter_PL Napisano 9 Luty 2018 Napisano 9 Luty 2018 http://www.youtube.com/watch?v=v06Cxct9F7oA ja polecam to , z humorem ale chłopak mądrze prawi.PozdrawiamTak na poważnie nikt mi nie zabroni od dziś szukać obrączki gołębi oraz , puszek po piwie, kapsli współczesnych oraz zagubionej obrączki itp.Podstawa mieć legalnie i czysto w domu i na kompie.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 01:54 10-02-2018
Por. Wojas Napisano 10 Luty 2018 Napisano 10 Luty 2018 Bez definicji zabytku nigdy nie będzie czysto w domu", bo mogą Ci wyjąć sztućce z szuflady albo ściągnąć z palca żony secesyjny pierścionek i za to zrobić koło tyłka.Co to znaczy czysto na kompie"?
ginerus Napisano 10 Luty 2018 Napisano 10 Luty 2018 Żadnego porozumienia nie będzie bo jesteśmy narodem niezdecydowanym J.PiłsudskiDla polaków można coś zrobić z polakami nic.A.Wielopolski
ginerus Napisano 10 Luty 2018 Napisano 10 Luty 2018 Żeby chronić to już dawno powinna byc definicja zabytu ruchomy i nieruchomy.Polak mądry po szkodzie.
ginerus Napisano 10 Luty 2018 Napisano 10 Luty 2018 Obecnie każda moneta nawet bardzo zkorodowana nie do rozpoznania jest zbytkiem i dlatego mylicja pisze wszystko milionowe prl też.
Czlowieksniegu Napisano 10 Luty 2018 Napisano 10 Luty 2018 Jak mawiali starożytni górale- W mętnej wodzie łatwiej się ryby łowi".A niektóre zatrzymania, to dowód, że Na bezrybiu i rak ryba"** co trochę sensu nie ma patrząc na czystość naszych wód i pogłowie raków...
IdeL Napisano 10 Luty 2018 Napisano 10 Luty 2018 Eee tam. Gadacie jak dziadki z uwiądem starczym, które tylko mogą pograć w bierki na tarasie. A co tak na prawdę się zmieniło? Kwalifikacja czynu? Mobilizacja milicji? W niełasce jesteśmy już 15 lat, gdzie wiadomą ustawę podpisał liberalny i inteligentny" Kwaśniewski. W poznańskim muzeum archeologicznym od dziesięciu lat jacyś nawiedzeni nibyarcheolodzy przy każdej okazji, oprowadzając wycieczki dzieci i dorosłych po ekspozycjach robią wycieczki pod adresem poszukiwaczy. Co nie przeszkadza im z nami współpracować pod stołem". A mobilizacja? Dziwcie się? Od kiboli i starych dziadków - starszych oficerów WP biorą bęcki aż miło. 90% funkcjonariuszy milicji, to niedojdy ze skoliozą, rwą kulszową, dyskopatią, stłuszczeniem narządów, problemami neurologicznymi i platfusem. Gdy mają zdawać egzaminy z wuefu, to dostają sraczki, jak siedmioklasista przed sprawdzianem z matematyki. Wiem co piszę.To gdzie mają nabijać słupki wykrywalności przestępstw? Po prostu znaleźli sobie sposób na poprawę wizerunku".Jako produkt peerelu nie widzę szczególnej różnicy pomiędzy tamtejszą a dzisiejszą MO.
Czlowieksniegu Napisano 10 Luty 2018 Napisano 10 Luty 2018 Jako produkt peerelu nie widzę szczególnej różnicy pomiędzy tamtejszą a dzisiejszą MO."Bo Ty stoisz tam, gdzie stało ZOMO :-)A bardziej serio- poza politycznym PR kłania się popularność i masowość hobby... Tudzież dostęp do netu i np Allezło...
IdeL Napisano 10 Luty 2018 Napisano 10 Luty 2018 Ja to w ogóle nie pies ni wydra, bo nie stałem ani po tej, ani po tamtej.Najbardziej, w tamtych czasach interesowały mnie ... koleżanki. :))Moim zdanie, to wszystko za rok, dwa rozlezie się po kościach, a i może oczyści się środowisko z buractwa.Fajnie napisał Igor Murawski, w któryś ze swoich ostatnich felietonów. Daty i źródła nie pomnę, ale jest tu jakieś zalinkowanie do tego artykułu - większość z nas, to żadni sensu stricte poszukiwacze skarbów.Osobiście znam tylko dwóch takich, co to skały drążą i ostro nurkują w miejscach niekoszernych.Cała reszta, to (jak ja) zbieracze pogubionych śmieci na przestrzeni dziejów.
vis1939 Napisano 10 Luty 2018 Napisano 10 Luty 2018 co trochę sensu nie ma patrząc na czystość naszych wód i pogłowie raków"że raków nima?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.