elpasys Napisano 7 Luty 2018 Autor Share Napisano 7 Luty 2018 Ostatnio sporo mówi się o roku 1968 w kontekście aktualnych wydarzeń. Przypomniano też tym zdjęciem to co wydarzyło się w Sajgonie 1. lutego 1968. Chroniąc wrażliwych nie daję kolejnego zdjęcia, wykonanego kilka sekund później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Luty 2018 Share Napisano 7 Luty 2018 Z zabawy" generała Nguyen Ngoc Loan'a jest film.. nie tylko zdjęcie wykonane przez Eddiego Adamsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Luty 2018 Share Napisano 7 Luty 2018 ... bardziej do 1968 pasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elpasys Napisano 7 Luty 2018 Autor Share Napisano 7 Luty 2018 Ponieważ Yeti przypomniał nazwiska ohaterów" tej akcji, ja dam kolejne (ale nie ostatnie) zdjęcie.Wyczerpujący opis sytuacji (niestety w jęz. niemieckim) jest tutaj: http://www.spiegel.de/einestages/vietnamkrieg-foto-toedlicher-kopfschuss-in-saigon-a-1190819.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Luty 2018 Share Napisano 7 Luty 2018 Można, także, w naszej mowie ojczystej:http://histografy.pl/zdjecie-eddiego-adamsa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 7 Luty 2018 Share Napisano 7 Luty 2018 Także pasuje.(zdjęcie z netu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby Rycho Napisano 7 Luty 2018 Share Napisano 7 Luty 2018 Nu Yeti ! Tą razą mnie uprzedziłeś - no ale cieszy mnie to .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Luty 2018 Share Napisano 7 Luty 2018 A to Ty się tam za mną, jak kuleczka toczyłeś?Ufff... myślałem, że to Shrek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 10 Luty 2018 Share Napisano 10 Luty 2018 To jedno z tych kilku zdjęć, które spowodowały, że supermocarstwo jakim było USA, przegrało wojnę z wietnamskimi chłopami uzbrojonymi w kałachy. Amerykanie wyciągnęli z tej klęski wnioski i przy kolejnych napadach na suwerenne kraje, już nigdy nie dopuścili dziennikarzy na linię frontu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.