popcorn65 Napisano 19 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2018 Mam prośbę do kolegów z Wrocławia.Otóż dorabiam sobie w firmie która serwisuje aparaturę medyczną w związku z czym w niedzielę po południu przywiozę części do rezonansu do szpitala przy ulicy Grabiszyńskiej które będę wymieniał w poniedziałek.I tu moja prośba...czy ktoś mógłby dać mi namiar/kontakt na jakiś w miarę rozsądny hotel/nocleg w pobliżu, który za bardzo nie zrujnowałby mojego budżetu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Styczeń 2018 Share Napisano 19 Styczeń 2018 Parę setek metrów dalej, nadal przy Grabiszyńskiej masz hotel Wega.Jeśli za wysokie progi, masz hotel WKS, przy Oporowskiej- boczna Grabiszyńkiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcorn65 Napisano 20 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2018 W sumie to jednakowe progi...przynajmniej cenowo.Co prawda nie wybrałem żadnego z nich ale wielkie dzięki Yeti bo dzięki tym namiarom trafiłem na fajną ofertę.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Styczeń 2018 Share Napisano 20 Styczeń 2018 Gdyż aczkolwiek ponieważ ja w okolicach Grabiszyńskiej mieszkam, to i nie znam cen w tutejszych hotelach :-)Pochwal się- gdzie Cię rzuciło?PS No, chyba że Wieniawa... też niezbyt daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcorn65 Napisano 20 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2018 Nazywa to się No Name Apartmens" przy Ruskiej 41 (matko, skąd taka nazwa ulicy???)Apartament za 108 zeta, oferta last minute z Bookingu...hotele w tym rejonie nie schodzą poniżej dwóch setek + parking. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcorn65 Napisano 20 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2018 Wpisałem hotel Vega w Bookingu a tuż pod była ta oferta...zdążyłem w ostatniej chwili...tak że jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 20 Styczeń 2018 Share Napisano 20 Styczeń 2018 Ulica Ruska była we Wrocławiu od zawsze". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcorn65 Napisano 20 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2018 Że też się jeszcze uchowała przy dzisiejszej dekomunizacji ulic i powszechnej rusofobii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Styczeń 2018 Share Napisano 20 Styczeń 2018 Na Ruskiej będziesz miał problem z zaparkowaniem... co jest w Stolycy zDolnego Śląska standardem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 20 Styczeń 2018 Share Napisano 20 Styczeń 2018 Popcorn ta ulica istnieje od dawna, w kronikach w 1345 opisana jako Rusyschin Gasse ,późniejsza nazwa Reuschestrasse i nie ma żadnych konotacji ze wschodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Styczeń 2018 Share Napisano 20 Styczeń 2018 i nie ma żadnych konotacji ze wschodem."Podobnie, jak i ulica Dworcowa, choć tą, pewien poseł chciał dekomunizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcorn65 Napisano 20 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2018 Z tym parkowaniem w centrach to już wszędzie robi się problem...ale że będzie to niedziela kiela 17 więc jestem dobrej myśli:)Fala...Wrocławia nie znam kompletnie, będę tam pierwszy raz...myślałem że to na cześć wyzwolicieli a właściwie to zdobywców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 20 Styczeń 2018 Share Napisano 20 Styczeń 2018 Yety, ja od lat czekam aż jakiś myśliciel od dekomunizacji zainteresuje się nazwą tej ulicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Styczeń 2018 Share Napisano 20 Styczeń 2018 Fala....Pomyliłem funkcje- pod Wawelem radny PiS Adam Kalita się rozpędził przy wstawaniu z kolan i łbem w sufit przywalił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 20 Styczeń 2018 Share Napisano 20 Styczeń 2018 Popcorn, o rzut beretem masz ulicę o nazwie Psie Budy , i też jest stara jak sam Wrocław.A jak pójdziesz dalej to ul.Antoniego dojdziesz do Włodkowica skręć w lewo i poprzez Plac Wolności przejdź koło hotelu Monopol i znowu w lewo w Świdnicką tam dojdziesz do Rynku i znowu w lewo, miniesz ratusz, pomnik Fredry i poprzez plac Solny znowu dojdziesz do Ruskiej.Taka krótka trasa powinna się nowicjuszowi w mieście spodobać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Styczeń 2018 Share Napisano 20 Styczeń 2018 Tylko w niedzielny wieczór Pasaż Niepolda omijaj...Tam nawet za danie w zęby trzeba zapłacić- nie ma nic za darmo.A z ul. Ruskiej będziesz miał niedaleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 20 Styczeń 2018 Share Napisano 20 Styczeń 2018 Yety w latach 70 mieszkańcy Antoniego wieczorem nie wychodzili z mieszkań, myślałem że jak odpicowali i założyli oświetlenie to i cywilizacja dotarła.... -( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Styczeń 2018 Share Napisano 20 Styczeń 2018 Nie patrz na to- patrz w serce...Toż to Dzielnica Czterech Wyznań.A serio- arkady na Ruskiej mają rewitalizować.Niepolda to masakra- ciekawe, czy i kiedy tam stały komisariat postawią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcorn65 Napisano 20 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2018 A dzięki...właśnie rozmyślałem gdzie by tu poleźć bo siedzenie w pokoju cały wieczór jakoś mnie nie kręci.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 21 Styczeń 2018 Share Napisano 21 Styczeń 2018 Ja bym wiedział gdzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Styczeń 2018 Share Napisano 21 Styczeń 2018 Wiesz, ile zapłaci za taksówkę na granicę Wrocławia?Dwa- cholera wie, czy teściowa znów nie przyjechała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 21 Styczeń 2018 Share Napisano 21 Styczeń 2018 Od razu taxa..2,10,145 jezdzi :)Tylko pewnie stawik zamarzl to i szamy za friko nie bedzie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Styczeń 2018 Share Napisano 21 Styczeń 2018 Ja o innym kierunku myślałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 21 Styczeń 2018 Share Napisano 21 Styczeń 2018 Polecam wielki gmach odwiedzić któremu przywrócono wspaniała polską nazwę Jahthundrethalle,Dwójką dojedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcorn65 Napisano 22 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2018 Na pewno Wrocław awansował na zaszczytne pierwsze miejsce w moim rankingu na najbardziej przyjazne miasto kierowcom...matko, tam wszędzie tramwaje...z przodu tramwaj, z tyłu tramwaj i jeszcze z boku atakują...niemniej starówka i architektura zrobiły na mnie duże wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.