Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ani załóg PP, ani łączności, może to być A" samochodowych.

---------------------------------

Zamieściłeś tych oficerów Piłsudczyka" z godłem, ja Madeyskiego, ale to są chyba jednak uskrzydlone automobile" wojsk samochodowych...

Napisano
A na fotce z 2018-02-08 17:21:28 to tak jak napisałeś Kolego formoza58 jest to na 99,9 % godło wojsk a prawidłowo oddziałów samochodowych odziedziczone po Polskiej Sile Zbrojnej na co wskazuje także umundurowanie widocznych oficerów.
Napisano
Tak jest, przy ostatnim powiększonym kadrze,nawet bez powiększenia w rogu, widać, że to Ty masz rację. Wczoraj zobaczyłem odznakę samochodową i stąd moje wątpliwości.
Napisano
Ciekawe, czy dotychczasowe zamieszczone zdjęcia tego pociągu z girlandami zieleni i napisami na wieży artyleryjskiej pochodzą z ww. poświęcenia? Myślę, że tak...
Napisano

Wrócę jeszcze do zdjęcia zamieszczonego przez Ciebie wcześniej ze wskazaniem na żołnierzy PP. Znalazłem w zbiorze śp. M. Holewińskiego, przedstawiającym epizody z walk 3 P.Uł. Dzieci Warszawy".

Napisano
To pewnie Brno" trafione przez pociski z Hallerczyka" salwowało się ucieczką...Mnie szczególnie ujęły słowa ojca braci Małagowskich nad ich otwartą mogiłą :-(