Tomasz_XX Napisano 13 Marzec 2017 Autor Napisano 13 Marzec 2017 Witam,może ktoś z Was spotkał się z takim przedmiotem. Blaszka ma 1.5 mm i jest bardzo precyzyjnie wykonana. Minimalnie skorodowana bez żadnych oznaczeń czy symboli. Znaleziona w zalesionym terenie mocno nasyconym różnym drobiazgiem militarnym.
Tomasz_XX Napisano 13 Marzec 2017 Autor Napisano 13 Marzec 2017 Witam,może ktoś z Was spotkał się z takim przedmiotem. Blaszka ma 1.5 mm i jest bardzo precyzyjnie wykonana. Minimalnie skorodowana bez żadnych oznaczeń czy symboli. Znaleziona w zalesionym terenie mocno nasyconym różnym drobiazgiem militarnym.
carabus Napisano 13 Marzec 2017 Napisano 13 Marzec 2017 Owszem spotkał....pytanie pomocnicze rozpinałeś kiedyś kobiecie stanik :)
Tomasz_XX Napisano 13 Marzec 2017 Autor Napisano 13 Marzec 2017 Blaszka ma 1.5 mm grubości, do garderoby ciut za solidna. Uwierała by w delikatne kobiece plecy;-)Na pikielhaube zaraz popatrzę. Dzięki
Tomasz_XX Napisano 13 Marzec 2017 Autor Napisano 13 Marzec 2017 Serdecznie Wam dziękuję. Jak znajdzie się reszta, to dam znać. :-)
Hebda Napisano 13 Marzec 2017 Napisano 13 Marzec 2017 Carabus-ja z takimi sie nie spotkalem w stanikachChyba ze przy jakims ersatzu kombinowales;)
Korabkow Napisano 13 Marzec 2017 Napisano 13 Marzec 2017 Pokazany zaczep jest stalowy i pochodzi od podpinki niemieckiego hełmu z I- wojny św. ,natomiast w pickelhaubach były zaczepy mosiężne i tego typu tylko wersji szeregowych.
Tomasz_XX Napisano 15 Marzec 2017 Autor Napisano 15 Marzec 2017 Jednak jest mosiężna.Zrobiłem test magnesem i nie przyciągnął.Następnie zeskrobałem trochę nalotu i ukazał piękny mosiężny połysk.
HU13ERT Napisano 13 Marzec 2017 Napisano 13 Marzec 2017 Korabkowhttp://www.kaisersbunker.com/pe/pe06d.htm
Korabkow Napisano 13 Marzec 2017 Napisano 13 Marzec 2017 No tak, jak widać wszystko jest możliwe, a okres wojenny to już i pickelhauby stalowe malowane. W tytule napisanym prze Tomasza XX jest stalowa blaszka,więc nie wiem skąd ta wiedza,że nie jest stalowa.Publikując swój post chciałem pokazać, że nie można ograniczyć się tylko do jednej identyfikacji.
Tomasz_XX Napisano 14 Marzec 2017 Autor Napisano 14 Marzec 2017 Dodam, że wykrywacz pokazał przedmiot na granicy stali i koloru.Selekcję mam ustawioną na wycinanie stalowej drobnicy.Tutaj pokazał zakres 40-50. Na pewno nie jest to mosiądz. W przypadku koloru - mosiądzu wykrywacz pokazuje mi wartości powyżej 85. Pełna skala 0-100. Wykrywacz Teknetics Eurotek.
Moskit1/2 Napisano 14 Marzec 2017 Napisano 14 Marzec 2017 Sprawdzi magnesem i po sprawie będzie. Bo zaraz będzie rozprawka w sprawie czy to mosiądz, czy to metal.
Hebda Napisano 14 Marzec 2017 Napisano 14 Marzec 2017 Jak rozumiem nawet mając przedmiot w ręku dalej wierzysz w to co pokazuje wykrywka?Organ nieużywany zanika..
Pytanie
Tomasz_XX
Witam,
może ktoś z Was spotkał się z takim przedmiotem. Blaszka ma 1.5 mm i jest bardzo precyzyjnie wykonana. Minimalnie skorodowana bez żadnych oznaczeń czy symboli. Znaleziona w zalesionym terenie mocno nasyconym różnym drobiazgiem militarnym.
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.