Skocz do zawartości
  • 0

Stalowa blaszka - kształt rybki

Tomasz_XX

Pytanie

Napisano

Witam,
może ktoś z Was spotkał się z takim przedmiotem. Blaszka ma 1.5 mm i jest bardzo precyzyjnie wykonana. Minimalnie skorodowana bez żadnych oznaczeń czy symboli. Znaleziona w zalesionym terenie mocno nasyconym różnym drobiazgiem militarnym.

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
może ktoś z Was spotkał się z takim przedmiotem. Blaszka ma 1.5 mm i jest bardzo precyzyjnie wykonana. Minimalnie skorodowana bez żadnych oznaczeń czy symboli. Znaleziona w zalesionym terenie mocno nasyconym różnym drobiazgiem militarnym.

Napisano
Blaszka ma 1.5 mm grubości, do garderoby ciut za solidna. Uwierała by w delikatne kobiece plecy;-)
Na pikielhaube zaraz popatrzę. Dzięki
Napisano
Pokazany zaczep jest stalowy i pochodzi od podpinki niemieckiego hełmu z I- wojny św. ,natomiast w pickelhaubach były zaczepy mosiężne i tego typu tylko wersji szeregowych.
Napisano

Jednak jest mosiężna.
Zrobiłem test magnesem i nie przyciągnął.
Następnie zeskrobałem trochę nalotu i ukazał piękny mosiężny połysk.

Napisano
No tak, jak widać wszystko jest możliwe, a okres wojenny to już i pickelhauby stalowe malowane. W tytule napisanym prze Tomasza XX jest stalowa blaszka,więc nie wiem skąd ta wiedza,że nie jest stalowa.Publikując swój post chciałem pokazać, że nie można ograniczyć się tylko do jednej identyfikacji.
Napisano
Dodam, że wykrywacz pokazał przedmiot na granicy stali i koloru.Selekcję mam ustawioną na wycinanie stalowej drobnicy.Tutaj pokazał zakres 40-50. Na pewno nie jest to mosiądz. W przypadku koloru - mosiądzu wykrywacz pokazuje mi wartości powyżej 85. Pełna skala 0-100. Wykrywacz Teknetics Eurotek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie