ptasznik Napisano 30 Kwiecień 2018 Share Napisano 30 Kwiecień 2018 Przy ''Bałtyku'' krypa jakaś, ale jaka ?Tym się nikt nigdy nie interesował, takie tam ''pontony''.Jak w życiu, wiesz gdzie jest sklep ale kto i czym dowozi chleb to już nie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 30 Kwiecień 2018 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2018 Chyba jednak dwa, po obu stronach ...A to zdjęcie z krypą" poszukam i wrzucę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 1 Maj 2018 Autor Share Napisano 1 Maj 2018 1927 rok... Uroczystość wbicia pierwszego nita na Wichrze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 1 Maj 2018 Autor Share Napisano 1 Maj 2018 Owa krypa" o której wspominał Ptasznik, do identyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Maj 2018 Autor Share Napisano 2 Maj 2018 Kolejne piękne portrety Burzy"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Maj 2018 Autor Share Napisano 2 Maj 2018 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crolick Napisano 2 Maj 2018 Share Napisano 2 Maj 2018 @formoza58- to krypa węglowa (było ich 5, to jedna z nich)- - w PMW nie było tak szybkiej motorówki (ponad 20 w) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crolick Napisano 2 Maj 2018 Share Napisano 2 Maj 2018 Co do tej motorówki to chodziło mi o motorówkę z Modlina o takiej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Maj 2018 Autor Share Napisano 2 Maj 2018 To dobra wiadomość dla Ptasznika, choć od mojego wrzucenia tego kadru nie widział. Dlaczego? Ponieważ, pewnie by taką samą podał identyfikację, widząc węgiel w lukach i jego grudki na trapie pod nogami ciągnących marynarzy.Ptaszniku, smacznego weekendowego grillowania ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 2 Maj 2018 Share Napisano 2 Maj 2018 I tu się mylisz. Nie zwróciłem na to uwagi, nawet przyszło mi na myśl zapytać co to mogą ładować. A to wungiel !Widzieć widziałem, to ta sama fota co dwa dni wcześniej i poniekąd udzieliłem na poprzednią odpowiedzi, że to nikogo nie interesowało i nie wiadomo. Nie miałem nic do dodania więc siedziałem cicho. Ot i niespodzianka, ktoś wie i odpisał. I to sam Admiral. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 2 Maj 2018 Share Napisano 2 Maj 2018 Czy ta krypa węglowa to coś takiego jak widać między drabinkami 2016-11-09 18;10:55 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Maj 2018 Autor Share Napisano 2 Maj 2018 I to sam Admiral. :)"..??Być może jedna z tych pięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Maj 2018 Autor Share Napisano 3 Maj 2018 Nawet wyraźna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 3 Maj 2018 Share Napisano 3 Maj 2018 Ta ciemna z masztem o dwóch bomach.Te dwie jaśniejsze ( sterówki i po dwa maszty ) to chyba krypy minowe.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Maj 2018 Autor Share Napisano 3 Maj 2018 Nie myślałem nawet, że wyjdzie to zbliżenie, tak jak wyszło ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 3 Maj 2018 Share Napisano 3 Maj 2018 Superowe jest. :)Jak możesz dawaj inne, pewnie gdzieś po kątach lub w tle czai się więcej takich zapomnianych pływadeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Maj 2018 Autor Share Napisano 3 Maj 2018 Robię,co mogę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 4 Maj 2018 Autor Share Napisano 4 Maj 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 4 Maj 2018 Autor Share Napisano 4 Maj 2018 Do którego wrót na obu kadrach ładowano ten wungiel" z krypy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 4 Maj 2018 Share Napisano 4 Maj 2018 Chyba do tych których nie ma na obu kadrach, pod rufowym kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 4 Maj 2018 Share Napisano 4 Maj 2018 Zaraz, to by były jednak lewe na ostatnim zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 4 Maj 2018 Share Napisano 4 Maj 2018 To są fotki z lat około 1929-30, z ''lądowymi'' armatami salutacyjnymi 88 mm, jeszcze bez 47 mmMożesz tak poszatkować kadłub na całej długości ?Tu widać całkiem inny rozkład okien i drzwi niż jest rysowany na rok 1927 i koniec lat 30-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 4 Maj 2018 Autor Share Napisano 4 Maj 2018 Oki, znajdę zdjęcie matkę", poszatkuję" i wrzucę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 5 Maj 2018 Autor Share Napisano 5 Maj 2018 Zgodnie z życzeniem;-)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 5 Maj 2018 Autor Share Napisano 5 Maj 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi