marecki. Napisano 9 Listopad 2016 Autor Napisano 9 Listopad 2016 Frozzer teraz to ja ich pierdziele :) jak ktos chce czolg to ja chce 10% znaleznego , umawiamy sie w miejscu o okreslonej porze ja pokazuje , zabieram kase I reszta mnie guzik obchodzi
PATRON Napisano 10 Listopad 2016 Napisano 10 Listopad 2016 Łoooo :-)tak jak bym sie 15 lat temu znalazł. wtedy też była plaga takich meili i telefonów.PANIE!!! mam czołg. 10 klocków i powiem gdzie jest bo mój dziadek z lufy skakał do wody..." ostatnio (10 lat temu) słyszałem 30 kiloPLN na wesele córki i czołg podstawiam na adres. Na pytanie jak go wyciągnie padło: TRAKTOREM, Pan sie nie martw, ale kase Pan masz bo wiesz Pan córka ma wesele za tydzień...pozdr
Jacek Dąbrowski Napisano 11 Listopad 2016 Napisano 11 Listopad 2016 30 kilo to za darmo. Ja bym brał ze 4 od razu bo zdrożeją jak nic.Pozdrawiam
marecki. Napisano 11 Listopad 2016 Autor Napisano 11 Listopad 2016 Patron moze byc I 15 I 20 lat ale nie zmienia to faktu ze czolg jest , sa zdjecia do wgladu , gornej czesci I z srodka , nie ma problemu mozna nawet wymontowac jakas czesc z srodka I pokazac , to zadna trudnosc interesuje mnie tylko rzeczowa wycena I wyplata 10 % z tej wycenionej kwoty a kto sie tym dalej zajmnie to juz mnie nie interesuje wiem tylko ze takiego czolgu pozazdroscilo by kazde museum na swiecie I kazdy kolekcjoner wyskoczyl by z grobej kasy za niego
Jacek Dąbrowski Napisano 11 Listopad 2016 Napisano 11 Listopad 2016 To ile ma wynosić te 10% ?Pozdrawiam
marecki. Napisano 11 Listopad 2016 Autor Napisano 11 Listopad 2016 no wlasnie ile ?jest juz jakis cennik na te znalezne ?co obejmuje I jakie sa kategorie ?na podstawie czego sugeruje sie te kwote ?w jakim czasie jest wyplacana ta kwota ? a moze w takim przypadku tylko za samo udowodnienie I wskazanie miejsca nic nie wyplacaja ?jak to jest ?
Jacek Dąbrowski Napisano 12 Listopad 2016 Napisano 12 Listopad 2016 Znaczy , chcesz 10% ale nie wiesz ile? Weź sie ogarnij , bądź poważny. Jak idziesz na zakupy to też nie wiesz ile sprzedawca zaśpiewa? Dziecinada.PozdrawiamP.S. Tu Ci wycenią http://www.facebook.com/groups/120014595079425/?fref=tsAlbo wal od razu do Bjara.
czarny bocian Napisano 12 Listopad 2016 Napisano 12 Listopad 2016 tu masz cennik , odejmij 10 % i po sprawie :-)
bjar_1 Napisano 12 Listopad 2016 Napisano 12 Listopad 2016 Żeby wycenić muszę mieć jakieś dodatkowe informacje!
Czlowieksniegu Napisano 12 Listopad 2016 Napisano 12 Listopad 2016 Nie- jak znam Bjara, to się martwi, ile utrzymanie* załogi będzie Go kosztowało.* np w niepewności, czy wojna się skończyła czy już III zaczęła...
Jacek Dąbrowski Napisano 12 Listopad 2016 Napisano 12 Listopad 2016 Ale cołka to byś wychachmecił, no nie?Pozdrawiam
Jacek Dąbrowski Napisano 12 Listopad 2016 Napisano 12 Listopad 2016 Pitolenie o Szopenie. Marecki , podaj ceny w PLN za cołki. Konkretnie. Tygrys tyle , Pantera tyle itp itd.Pozdrawiam
marecki. Napisano 13 Listopad 2016 Autor Napisano 13 Listopad 2016 tak jak pisalem wyzej to przeciesz nie ja zadam kwoty takiej a takiej , poniewaz rozumiem ze takie kwoty sa juz ustalone jak nie , to kto je ustala I na jakiej zasadzie ?jak dlugo trwa taka wycena ?kiedy nastepuje jej wyplata ? w wypadku wraku czolgu nie powinno byc problemu jak ze znaleznym , jakiego zadali np pseudo odkrywcy z 65 kilometra , gdyz oprocz kilku mosieznych lusek to tylko kupa zelazawiec niech mi ktos laskawie napisze ile te 10 % wynosi
Landszaft Napisano 13 Listopad 2016 Napisano 13 Listopad 2016 Marecki nie !!! czytać się tego nie da . Jaka Wycena ??? . co mają wycenić zakopany czołg ?? . Co znaczy wycena - jaka jest cena wraka ?? . Czy cena po remoncie , a może cena kosztów wydobycia . A kto ma to kupić ?? że wycena ?? Muzeum ma to kupić ?? jak już z zasady państwo jest właścicielem i nie ma kasy na odnawianie więc kompletnie nie jest zainteresowane wydobyciem więc kto to ma wycenić. To jest tak jak ty masz auto i ja Ci je każę od samego siebie, sobie je kupić i zapłacić oraz wycenić je i mi przesłać 10 % znaleźnego ;o)). Bosche ty witsisch i nie gsmchisch . To że jest przepis że państwo może !!! zaznaczam może ale nie musi dać 10 % znaleźnego dla zabytków klasy praktycznie " lub które noszą znamiona dziedzictwa narodowego to tak , ale dla czołgu i to ruskiego, szkopskiego to ma być dziedzictwo narodowe ??? no chyba że masz polski czołg 7 tp lub wz 34 albo wz29 noooo toooo mooooże coś ci kapną lub skrzynia ze złotem lub srebrem bo to łatwo wycenić . A tak dyplom , graba kustosza i może fotka na 7 stronie lokalnej gazetki.
bjar_1 Napisano 13 Listopad 2016 Napisano 13 Listopad 2016 E Landszaft, nie pitol. Może być i zakopany. Nie takie rzeczy się wyceniało. Wystarczy wydruk z georadaru.
marecki. Napisano 13 Listopad 2016 Autor Napisano 13 Listopad 2016 Landszaft , nie pitole , po prostu myslalem ze zglosze czolg niemiecki jako znalezisko tu gdzie jestem taki np tygrys to kilka milionow dolarow , oczywiscie po remonciemoj nie jest po remoncie I siedzi w ziemi , ale wszystko ma I uwazam ze tez jest wart okolo miliona dolarow widac Polska to bogaty kraj skoro gardza taka kwota I widze ze za znalezne pewnie by dali dyplom nie bylo tematu , szkoda pradu
Jacek Dąbrowski Napisano 13 Listopad 2016 Napisano 13 Listopad 2016 No to pozostaje tylko Fundacja Thesaurus. Prawnik z tej fundacji załatwia nagrody za wydobyty pojazd. Powtarzam , za wydobyty. Musisz znaleźć Muzeum które to wydobędzie i dopiero wtedy występuje sie o nagrodę czyli 10%Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.