Skocz do zawartości

jak urzednicy obrzydzaja zycie przy odkopaniu czolgu

marecki.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Frozzer teraz to ja ich pierdziele :) jak ktos chce czolg to ja chce 10% znaleznego , umawiamy sie w miejscu o okreslonej porze ja pokazuje , zabieram kase I reszta mnie guzik obchodzi
  • Odpowiedzi 63
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Łoooo :-)
tak jak bym sie 15 lat temu znalazł. wtedy też była plaga takich meili i telefonów.PANIE!!! mam czołg. 10 klocków i powiem gdzie jest bo mój dziadek z lufy skakał do wody..." ostatnio (10 lat temu) słyszałem 30 kiloPLN na wesele córki i czołg podstawiam na adres. Na pytanie jak go wyciągnie padło: TRAKTOREM, Pan sie nie martw, ale kase Pan masz bo wiesz Pan córka ma wesele za tydzień...

pozdr
Napisano
Patron moze byc I 15 I 20 lat ale nie zmienia to faktu ze czolg jest , sa zdjecia do wgladu , gornej czesci I z srodka , nie ma problemu mozna nawet wymontowac jakas czesc z srodka I pokazac , to zadna trudnosc
interesuje mnie tylko rzeczowa wycena I wyplata 10 % z tej wycenionej kwoty a kto sie tym dalej zajmnie to juz mnie nie interesuje
wiem tylko ze takiego czolgu pozazdroscilo by kazde museum na swiecie I kazdy kolekcjoner wyskoczyl by z grobej kasy za niego
Napisano
no wlasnie ile ?
jest juz jakis cennik na te znalezne ?
co obejmuje I jakie sa kategorie ?
na podstawie czego sugeruje sie te kwote ?
w jakim czasie jest wyplacana ta kwota ?

a moze w takim przypadku tylko za samo udowodnienie I wskazanie miejsca nic nie wyplacaja ?

jak to jest ?
Napisano
Znaczy , chcesz 10% ale nie wiesz ile? Weź sie ogarnij , bądź poważny. Jak idziesz na zakupy to też nie wiesz ile sprzedawca zaśpiewa? Dziecinada.
Pozdrawiam
P.S. Tu Ci wycenią http://www.facebook.com/groups/120014595079425/?fref=ts
Albo wal od razu do Bjara.
Napisano
tak jak pisalem wyzej to przeciesz nie ja zadam kwoty takiej a takiej , poniewaz rozumiem ze takie kwoty sa juz ustalone
jak nie , to kto je ustala I na jakiej zasadzie ?
jak dlugo trwa taka wycena ?
kiedy nastepuje jej wyplata ?

w wypadku wraku czolgu nie powinno byc problemu jak ze znaleznym , jakiego zadali np pseudo odkrywcy z 65 kilometra , gdyz oprocz kilku mosieznych lusek to tylko kupa zelaza
wiec niech mi ktos laskawie napisze ile te 10 % wynosi
Napisano
Marecki nie !!! czytać się tego nie da . Jaka Wycena ??? . co mają wycenić zakopany czołg ?? . Co znaczy wycena - jaka jest cena wraka ?? . Czy cena po remoncie , a może cena kosztów wydobycia . A kto ma to kupić ?? że wycena ?? Muzeum ma to kupić ?? jak już z zasady państwo jest właścicielem i nie ma kasy na odnawianie więc kompletnie nie jest zainteresowane wydobyciem więc kto to ma wycenić. To jest tak jak ty masz auto i ja Ci je każę od samego siebie, sobie je kupić i zapłacić oraz wycenić je i mi przesłać 10 % znaleźnego ;o)). Bosche ty witsisch i nie gsmchisch . To że jest przepis że państwo może !!! zaznaczam może ale nie musi dać 10 % znaleźnego dla zabytków klasy praktycznie " lub które noszą znamiona dziedzictwa narodowego to tak , ale dla czołgu i to ruskiego, szkopskiego to ma być dziedzictwo narodowe ??? no chyba że masz polski czołg 7 tp lub wz 34 albo wz29 noooo toooo mooooże coś ci kapną lub skrzynia ze złotem lub srebrem bo to łatwo wycenić . A tak dyplom , graba kustosza i może fotka na 7 stronie lokalnej gazetki.
Napisano
Landszaft , nie pitole , po prostu myslalem ze zglosze czolg niemiecki jako znalezisko
tu gdzie jestem taki np tygrys to kilka milionow dolarow , oczywiscie po remoncie
moj nie jest po remoncie I siedzi w ziemi , ale wszystko ma I uwazam ze tez jest wart okolo miliona dolarow
widac Polska to bogaty kraj skoro gardza taka kwota I widze ze za znalezne pewnie by dali dyplom
nie bylo tematu , szkoda pradu
Napisano
No to pozostaje tylko Fundacja Thesaurus. Prawnik z tej fundacji załatwia nagrody za wydobyty pojazd. Powtarzam , za wydobyty. Musisz znaleźć Muzeum które to wydobędzie i dopiero wtedy występuje sie o nagrodę czyli 10%
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie