tyfus Napisano 6 Październik 2016 Napisano 6 Październik 2016 nie wiem dlaczego, ale ciągłe wpisy wojtala73 przypominają mi wiercenie dziury w mózgu... od 2016-10-02 atrzaskać" 42 posty przy trzech wątkach, to... mistrzostwo świata... sam nie wiem w czym? kasztanieniu? tłumaczy się, ale jakoś średnio dociera...ciągle te same pytania: a ciemu? a dlaciego? a po ciemu?masakra...http://www.youtube.com/watch?v=9VDvgL58h_Y
wojtala73 Napisano 4 Październik 2016 Autor Napisano 4 Październik 2016 Wiec to ze inny jest oplpt wyklucza oryginalność?
wojtala73 Napisano 6 Październik 2016 Autor Napisano 6 Październik 2016 Przeciez nie musisz Tyfusie czytac tego
wojtala73 Napisano 4 Październik 2016 Autor Napisano 4 Październik 2016 Bocznica,byłem u handlarza i powiedział ze punca jest nie starannie zrobiona.Ze to kopia.Ale moze chciał go odkupic za grosze jesli to oruginał?
viator01 Napisano 4 Październik 2016 Napisano 4 Październik 2016 Na oplot nie ma co patrzeć. Widać, że to samoróbka. Nawet Chińczycy lepiej to robią, więc to nie żaden dowód.
viator01 Napisano 6 Październik 2016 Napisano 6 Październik 2016 Z oplotem, to raczej bajka, bo nie spotkałem żadnego tak spapranego w wykonaniu tej firmy. Dla mnie typowy przykład nieudanego remontu.
wojtala73 Napisano 7 Październik 2016 Autor Napisano 7 Październik 2016 Ciekawi mnie czy to remont czy to robiona podróba.
viator01 Napisano 4 Październik 2016 Napisano 4 Październik 2016 Jeśli chodzi o dyskusję, to Firma Aleksander Coppel Solinen (czyli ALCOSO) rzeczywiście w różnych okresach stosowała odmienne znakowanie. Były wzdłuż i w poprzek głowni, z napisem powyżej i bez. Na pierwszy rzut oka dla mnie również ta punca wydaje się trawiona przez jakiegoś amatora, ale możliwe, że to problem samego zdjęcia. Zrób lepsze jej zdjęcie i najlepiej nie pod kątem.Niestety takie egzemplarze są dość powszechnie podrabiane, a różne małe rączki nabierają wprawy :)
steell Napisano 4 Październik 2016 Napisano 4 Październik 2016 Proszę zwrócić na gęstość przeplecenia drutu na rękojeści. To pierwsze co zwróciło moja uwagę, co do bicia to faktycznie trzeba by mieć lepsze zdjęcie, a najlepiej obejrzeć dokładnie pod lupą.
Czlowieksniegu Napisano 4 Październik 2016 Napisano 4 Październik 2016 Z ciekawości i z innej bajki....Od wczoraj się zastanawiam:- skóra taka sobie- głowica zmęczona- pochwa zjedzonaa- ostrze świeci się jak niemal nowa.Dobrze zakonserwowana i nie widać śladów smaru?Na tyle szczelna, że nic nie uszkodziło ostrza?
wojtala73 Napisano 4 Październik 2016 Autor Napisano 4 Październik 2016 Jutro zrobie zdjecia.A o co chodzi z tym przeplataniem drutu?
wojtala73 Napisano 4 Październik 2016 Autor Napisano 4 Październik 2016 Nie wiem.Jeśli był sztylet w pochwie to moze czas ją oszczedził.
Pytanie
wojtala73
Prosze o ocenę
55 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.