Skocz do zawartości
  • 0

Sztylet lutfwaffe

wojtala73

Pytanie

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
nie wiem dlaczego, ale ciągłe wpisy wojtala73 przypominają mi wiercenie dziury w mózgu... od 2016-10-02 atrzaskać" 42 posty przy trzech wątkach, to... mistrzostwo świata... sam nie wiem w czym? kasztanieniu? tłumaczy się, ale jakoś średnio dociera...
ciągle te same pytania: a ciemu? a dlaciego? a po ciemu?

masakra...
http://www.youtube.com/watch?v=9VDvgL58h_Y
Napisano
Jeśli chodzi o dyskusję, to Firma Aleksander Coppel Solinen (czyli ALCOSO) rzeczywiście w różnych okresach stosowała odmienne znakowanie. Były wzdłuż i w poprzek głowni, z napisem powyżej i bez. Na pierwszy rzut oka dla mnie również ta punca wydaje się trawiona przez jakiegoś amatora, ale możliwe, że to problem samego zdjęcia. Zrób lepsze jej zdjęcie i najlepiej nie pod kątem.
Niestety takie egzemplarze są dość powszechnie podrabiane, a różne małe rączki nabierają wprawy :)
Napisano
Proszę zwrócić na gęstość przeplecenia drutu na rękojeści. To pierwsze co zwróciło moja uwagę, co do bicia to faktycznie trzeba by mieć lepsze zdjęcie, a najlepiej obejrzeć dokładnie pod lupą.
Napisano
Z ciekawości i z innej bajki....
Od wczoraj się zastanawiam:
- skóra taka sobie
- głowica zmęczona
- pochwa zjedzona
a
- ostrze świeci się jak niemal nowa.

Dobrze zakonserwowana i nie widać śladów smaru?
Na tyle szczelna, że nic nie uszkodziło ostrza?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie