Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji szabli rosyjskiej...chodzi mi głównie o to gdzie ta szabla mogła służyć" i wszystko co można... Czytając inne wątki dotyczące szabli wiem ,że po symbolach cyfrach literkach jesteście w stanie duuużo wyczytać. Mój syn dostał tą szablę od dziadka,który ją dostał kiedyś od jakiegoś wuja ...i generalnie nie wiadomo skąd ona się w rodzinie wzięła bo akurat rosyjskich korzeni nie możemy się u nas doszukać. W każdym razie synuś chce przygotować informacje na temat tej szabli na jakieś dodatkowe zajęcia z historii...więc mamusia oczywiście dała się wkręcić w tę całą historię . W związku z tym bardzo mi zależy na Waszej wiedzy i doświadczeniu w tym temacie. Zaraz następne zdjęcia..
Pytanie
Azja72
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji szabli rosyjskiej...chodzi mi głównie o to gdzie ta szabla mogła służyć" i wszystko co można... Czytając inne wątki dotyczące szabli wiem ,że po symbolach cyfrach literkach jesteście w stanie duuużo wyczytać. Mój syn dostał tą szablę od dziadka,który ją dostał kiedyś od jakiegoś wuja ...i generalnie nie wiadomo skąd ona się w rodzinie wzięła bo akurat rosyjskich korzeni nie możemy się u nas doszukać.
W każdym razie synuś chce przygotować informacje na temat tej szabli na jakieś dodatkowe zajęcia z historii...więc mamusia oczywiście dała się wkręcić w tę całą historię . W związku z tym bardzo mi zależy na Waszej wiedzy i doświadczeniu w tym temacie.
Zaraz następne zdjęcia..
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.