karpik Napisano 31 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2016 Chyba po rosyjsku. Co znaczy КАЗАНОВЬ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 31 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2016 I na końcu jest kropka czyli może być to skrót.КАЗАНОВЬ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Styczeń 2016 Share Napisano 31 Styczeń 2016 A na czym to? Może nazwa miejscowości Kazanów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 31 Styczeń 2016 Share Napisano 31 Styczeń 2016 Nazwisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 31 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2016 Na pieczątce pod inicjałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Styczeń 2016 Share Napisano 31 Styczeń 2016 No to miejscowość, albo nad Wisłą, albo k. Końskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 31 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2016 Dzięki, z rosyjkiego jestem zero, metodą prób i błędów szukałem literek na klawie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 31 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2016 Tłoczek doszedł z poczty w Głogowie więc już wiem który Kazanów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Styczeń 2016 Share Napisano 31 Styczeń 2016 Który? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 31 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2016 Tłoczek doszedł z poczty w Głogowie więc już nie wiem który Kazanów.* Urwało mi ie" ale podejrzewam, że ten wschodni pod ruskim zaborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Styczeń 2016 Share Napisano 31 Styczeń 2016 Oba się pisało przed 1914 r. cyrylicą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 31 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2016 Mi wychodzi w necie, że jeden jest w dolnośląskim a drugi w mazowieckim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Styczeń 2016 Share Napisano 31 Styczeń 2016 I trzeci - Świętokrzyskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 1 Luty 2016 Autor Share Napisano 1 Luty 2016 Dzięki. A na tej o co chodzi? Ni to ruski ni to polski.UMIRAM BEZ CZEBIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 3 Luty 2016 Autor Share Napisano 3 Luty 2016 Jest ktoś biegły we wschodnich klimatach? Skąd takie dziwne spolszczenie"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 3 Luty 2016 Share Napisano 3 Luty 2016 Siakieś ukraińskie.Tylko dlaczego nie cyrylicą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 4 Luty 2016 Autor Share Napisano 4 Luty 2016 Jakimś rozwiązaniem jest, że piszący do siebie zakochani byli różnej narodowości i przetłumaczył kochaś tak jak słychać lub zaniechał cyrylicy, żeby otoczenie się nie dowiedziało o romansie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 4 Luty 2016 Share Napisano 4 Luty 2016 Może białoruskie?Inteligencja białoruska starała się pisać alfabetem łacińskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 4 Luty 2016 Share Napisano 4 Luty 2016 Ktoś, kto wykonał tę pieczątkę, jak widać za bardzo biegły w polskim nie był. Widziałem różne błędy np. w nazwach miejscowości na pieczątkach żydowskich XIX/XXw, może to jest jakiś trop. Bardzo zabawna sprawa i świadectwo epoki.Ps. Gdybym miał pofantazjować, to widzę to tak, przychodzi młodzian do małomiasteczkowego jubilera, zamawia pieczątkę, żeby oryginalnie stemplować listy do panny, a starozakonny robi napis tak, jak go słyszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 4 Luty 2016 Autor Share Napisano 4 Luty 2016 Dzięki ludziska. Sigis- Twoja fantazja" bardzo prawdopodobna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 5 Marzec 2016 Share Napisano 5 Marzec 2016 pokaż napis КАЗАНОВЬ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 5 Marzec 2016 Autor Share Napisano 5 Marzec 2016 proszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 5 Marzec 2016 Share Napisano 5 Marzec 2016 imię otcziestwonazwiskona końcu nazwiska znak twardy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 5 Marzec 2016 Share Napisano 5 Marzec 2016 КАЗАНОВъ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 5 Marzec 2016 Autor Share Napisano 5 Marzec 2016 Czyli jednak Pan Kazanow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.