absoolut1989 Napisano 22 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2016 Witam Tak jak w temacie, pytam czy to co znalazłem w geoportalu jest okopem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
absoolut1989 Napisano 22 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2016 i kontynuacja dołki usytuowane na południe od poprzednich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
absoolut1989 Napisano 22 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2016 i kolejne, wszystko w okolicach Łowicza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diggerek Napisano 22 Styczeń 2016 Share Napisano 22 Styczeń 2016 Tak, te gęste zygzaki to są transzeje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaz41 Napisano 23 Styczeń 2016 Share Napisano 23 Styczeń 2016 a nieee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
absoolut1989 Napisano 23 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2016 panie(i) kaz41 można trochę rozwinąć te myśl. Czemu nieee? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rfx Napisano 24 Styczeń 2016 Share Napisano 24 Styczeń 2016 Zygzaki to okopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 1 Luty 2016 Share Napisano 1 Luty 2016 tak te zygzaczki to okopy, transzeje , drogi dobiegowe. tu masz lidarowskie stanowisko flaka w lesie razem ze stanowiskami reflektorów , radarem koszarami dla załogi flaków 88 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 1 Luty 2016 Share Napisano 1 Luty 2016 a tu stanowiska flaków 37 mm też w lesie i rowy łącznościowe między nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 1 Luty 2016 Share Napisano 1 Luty 2016 a tu stanowiska flak 128 mm różnice w wielkości stanowiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
absoolut1989 Napisano 22 Luty 2016 Autor Share Napisano 22 Luty 2016 całą niedziele poświęciłem na okopy z mapy, ale nie znalazłem nawet łuski... Z reszta te w terenie wyglądają dziwnie: płytkie, wąskie, a jak się ruszy ściółkę to wszędzie piach. Jakby kopali tylko na sztych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magik88 Napisano 12 Kwiecień 2016 Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Witam!Dopiero zaczynam zabawę z Lidarem i mam pytanie - czym są te otwory? Raczej nie z ostrzały artyleryjskiego, bo zbyt regularne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magik88 Napisano 12 Kwiecień 2016 Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Iii drugie zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 12 Kwiecień 2016 Share Napisano 12 Kwiecień 2016 a to nie poligon jakiś?wygląda jak miejsce ćwiczeń: okopywanie się pojedynczego żołnierza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magik88 Napisano 12 Kwiecień 2016 Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Raczej nie. Drugie zdjęcie to Sieczychy. Byłem w tym lesie i poligonu nie było.Widzę na geoportalu, że w słynnem Różanie też są podobne, bardzo regularne dziury... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatek_999 Napisano 30 Kwiecień 2016 Share Napisano 30 Kwiecień 2016 Co to może być , Waszym zdaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatek_999 Napisano 30 Kwiecień 2016 Share Napisano 30 Kwiecień 2016 Co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GruzinKielce Napisano 1 Maj 2016 Share Napisano 1 Maj 2016 Fort, np. w Przemyślu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatek_999 Napisano 1 Maj 2016 Share Napisano 1 Maj 2016 Znajduje się to w lesie m9ędzy miejscowością Okuniew a Radzyminem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatek_999 Napisano 1 Maj 2016 Share Napisano 1 Maj 2016 To jest to czerwone kółeczko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatek_999 Napisano 1 Maj 2016 Share Napisano 1 Maj 2016 Z tego co wiem miała tam miejsce bitwa pancerna, ale nie wiem co to może być? Czy powstało to wcześniej niż lipiec 1944 czy też może później? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManyFace Napisano 1 Maj 2016 Share Napisano 1 Maj 2016 Niezły rozrzut =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaSk Napisano 1 Maj 2016 Share Napisano 1 Maj 2016 Wygląda na I wojenny punkt oporu piechoty oraz baterie artyleryjskie. Może rosyjskie (biorąc pod uwagę kierunek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GruzinKielce Napisano 1 Maj 2016 Share Napisano 1 Maj 2016 I wojenny lub wcześniejszy, ogólnie teren jakby poligonowy ;)i znalazłemcytujęW książkach o Sulejówku znajduje się zazwyczaj krótka informacja o tym jak car Mikołaj II pod koniec XIX w. wysiedlił kilka wsi (w tym folwark Kaleń) i właściwie od Rembertowa do Okuniewa zlokalizowany został poligon artyleryjski. Był to gigantyczny kompleks, w którym koszary ciągnęły się praktycznie od Okuniewa do Rembertowa wzdłuż dzisiejszej drogi asfaltowej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobi10 Napisano 17 Sierpień 2017 Share Napisano 17 Sierpień 2017 Czy ktoś z Was się orientuje , dlaczego od kilku dni nie działa Lidar na Google Chrome ?Wyświetla się komunikat Błędna struktura pliku xml " . I nie jest to wyłącznie mój problem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.