Skocz do zawartości
  • 0

Klucz szczękowy

plr78

Pytanie

Napisano

Witam. Znalazłem ten oto klucz. Wygląda on jak dla mnie trochę dziwacznie , to króciutkie jedno ramie. Ale znam się na narzędziach tyle co wilk na gwiazdach , ot tyle że wiem jak młotek chwycić. Pytanie jest następujące - czy to jakaś samoróbka? , spotkaliście się już z czymś takim?

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Znalazłem ten oto klucz. Wygląda on jak dla mnie trochę dziwacznie , to króciutkie jedno ramie. Ale znam się na narzędziach tyle co wilk na gwiazdach , ot tyle że wiem jak młotek chwycić. Pytanie jest następujące - czy to jakaś samoróbka? , spotkaliście się już z czymś takim?

Napisano
sekator dźwigniowy starego typu, do mocowania na tyczce i obcinania galezi tam gdzie nie mozna siegnąć

tego typu
http://rolmarket.pl/product-pol-1946-Teleskopowy-dzwigniowy-sekator-do-galezi-240-410cm-Fiskars-Zyrafa-115560.html
Napisano
Tylko że szczęki nie są ostrzem ( szerokość ok 1 cm) , a w krótkiej dźwigni nie ma otworu na sznurek czy drut.
Napisano
No cóż , wyrzucić nie wyrzucę ... Przy okazji przypomniało mi się jakie dobre jabłka miał sąsiad ;)Mówiliśmy na nie koraliki ( małe , słodkie) , a obtrząsaliśmy kijem hehe szkodniki jedne.
Napisano
40 centymetrów żelaza do zrywania jabłek? Szybciej jakiś typ klucza albo coś co nazywa się po angielsku ail puller" wyciągacz do gwoździ.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie