Skocz do zawartości
  • 0

ZEGAREK

Sooda

Pytanie

Napisano

Witam

Ma ktoś może informację na temat takiego zegarka ? Jeszcze go nie otwierałem, zrobię to jak tylko wstępnie oczyszczę. Wrzucę więcej zdjęć.

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ma ktoś może informację na temat takiego zegarka ? Jeszcze go nie otwierałem, zrobię to jak tylko wstępnie oczyszczę. Wrzucę więcej zdjęć.

Napisano
Na pierwszy rzut oka widać, że będzie to zegarek z wychwytem cylindrycznym. Pewnie gdzieś z przełomu XIX/XX wieku. Te zegarki były strasznie popularne i raczej określenie producenta, w tym stanie zachowania może być bardzo trudne.
Napisano
Niestety zegarek jest w fatalnym stanie i nic już z nim nie da się zrobić. Srebro próba 800 ,są napisy na kopercie które zupełnie nic mi nie mówią.
Napisano
Już cytuję, na pierwszej klapce jest napisane ''Galonn+jakaś litera'' numer podany to: 332977 i na drugiej klapce mamy ''Ancre levees visibles 15 rubis spiral breguet''
Napisano
A jednak nie cylinder. Zegarek z wychwytem typu szwajcarskiego. Najprawdopodobniej z początku XX w.
Francuz lub Szwajcar na 15-u kamieniach.
Najprawdopodobniej też tarcza opisana była cyframi arabskimi, a nie rzymskimi (jak to bywało wcześniej).
Napisano
''Ancre levees visibles 15 rubis spiral breguet'' - Werk Szwajcarski z manufaktury BREQUET.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Breguet_%28zegarki%29

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 09:28 25-09-2015

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie