kamil99karpik Napisano 29 Czerwiec 2015 Autor Napisano 29 Czerwiec 2015 Witam,mam tutaj głowicę kumulacyjną od Panzerschrecka. W środku jest całkowicie pusta. Ma sporą część zapalnika i moje pytanie brzmi czy jest bezpieczna i mogę ją trzymać w domu?
kamil99karpik Napisano 29 Czerwiec 2015 Autor Napisano 29 Czerwiec 2015 Do tej dziurki włożyłem patyk do samego końca pod sam zapalnik i wszedł na długość 22,5cm. Cała głowica ma długość 25cm.
kamil99karpik Napisano 30 Czerwiec 2015 Autor Napisano 30 Czerwiec 2015 Palił się benzynie przez 5 min, aż się fioletowy w miejscach robił i nic czyli musiał być w porządku :) Zdjęcie po wypaleniu i po elektrolizie:)
kamil99karpik Napisano 29 Czerwiec 2015 Autor Napisano 29 Czerwiec 2015 Dziura w zapalniku głębokość 1,4cm.
vis1939 Napisano 29 Czerwiec 2015 Napisano 29 Czerwiec 2015 Bezpieczna o ile zapalnik nie posiada spłonki pobudzającej.http://www.bergflak.com/psammo.html
Landszaft Napisano 29 Czerwiec 2015 Napisano 29 Czerwiec 2015 niestety nie wiadomo czy jest spłonka czy nie i nie zalecam pchać patyka w kierunku spłonki mimo że szanse odpalenia nikłe. najlepiej sam zapalnik wygrzać w ognisku i gorący z powrotem zahartować w wodzie, spowoduje to wypalenie spłonki a nie zniszczymy zapalnika . a przynajmniej nikt nam nie zarzuci że sami nie wiemy w jakim stanie mamy.
kamil99karpik Napisano 29 Czerwiec 2015 Autor Napisano 29 Czerwiec 2015 Dzięki wielkie Panowie! Jutro w ognicho!
Pytanie
kamil99karpik
Witam,
mam tutaj głowicę kumulacyjną od Panzerschrecka. W środku jest całkowicie pusta. Ma sporą część zapalnika i moje pytanie brzmi czy jest bezpieczna i mogę ją trzymać w domu?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.