Skocz do zawartości

Cichociemni powrócili !!!!!!!

yurek4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Yeti,nie chodzi o samego Petlurę, raczej o elementy historii iewygodne" hagiografii Polski , tak usilnie lansowanej tak przez środowiska z prawa. I nie dotyczy to wydarzeń ostatniego wieku.Polska była potęgą w czasach Rzeczpospolitej Obojga Narodów ( czytaj - wszystkich narodów zamieszkujących jej terytorium ) a upadek miał swój początek w wygnaniu Braci polskich... Dzisiaj , wciąż pod wpływem durnej doktryny narodowców szukamy w kontaktach z Ukrainą ( z Litwą tyż ) tego , co nas dzieli, zamiast tego , co nas łączy. Jeszcze w latach 90-tych zachodnia Ukraina patrzyła na nas , jak na starszego, mądrzejszego brata ,którego warto naśladować i żyć z nim w przyjaźni. Teraz z jednej strony mordy na Wołyniu a z drugiej bicie po mordzie za odezwanie się w urzędzie po ukraińsku.
I my i oni stracą a wiadomo kto zyska -Is fecit, cui prodest.
  • Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Szutnik- ja czasami, z ciekawości odwiedzam najróżniejsze strony najróżniejszych wersji prawicy, w tym skrajnej prawicy.

Tobie również polecam- przekonasz się, jak żywe są mity Międzymorza, panslawizmu, przewodniej roli Polski, która wraz z Moskwą ma być przeciwwagą dla USA, UE i .. Chin.
Napisano
Romek wiecznie żywy !
Zdarza mi się zerkać na różne strony prawicowe i ultra, mimo że wypadłem z obiegu, ale poraża mnie radykalizacja i prymitywizacja tychże poglądów, które mają obecnie charakter czarnosecinny.Wcześniej można było z nimi dyskutować ( wszak miałem w tym środowisku wielu przyjaciół ), teraz, z młodszym pokoleniem pozostaje walić w yj " albo po nim zbierać .... A nie przywykłem ani do jednego , ani do drugiego.
Napisano
Szutnik- pomysły, marzenia i mokre sny" a propos i exilibris nowego (?) pomysłu, jak się w XXI wieku odnaleźć, to niestety tematyka innego wątku.

W tym ylko" bałagan robimy...
A w nowym, to boję się myśleć, co by się działo. Nawet jeśli dotyczyłby koncepcji, a nie wprowadzania czegoś w życie i nawiązania do bieżącej polityki...
Napisano
Yeti mam przeczucie graniczące z pewnością że u siebie wychodujemy jakiegoś Romka juzia albo Adolfa.
I to nie jest kwestia czy tylko kiedy.
A w panującym u nas burdlu taki twór może się bardzo szybko ukorzenić i moment w którym można by mu kęsim kęsim zrobić może być nie do uchwycenia.
Czy każda durnowata ideologia musi tak wabić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie