traper6 Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Napisano 7 Kwiecień 2015 Po raz trzeci dostałem takiego maila:Alert bezpieczeństwa! Ryzyko przejęcia konta 7 kwietnia 12:01Poczta Pokaż historię do mnieOdebrane rozwiń szczegółyDrogi Użytkowniku,Otrzymujesz od nas tę wiadomość ponieważ istnieje uzasadniona obawa, że Twój komputer jest zainfekowany przez wirusa/trojana.Przypuszczamy że wirus/trojan przejął kontrolę nad Twoją skrzynką mailową i wysyła SPAM w Twoim imieniu.W związku z powyższym prosimy o niezwłoczne przeskanowanie komputera programem antywirusowym i odcięcie wirusa/trojana od skrzynki pocztowej przez zmianę hasła.Po wykonaniu tych czynności prosimy o:1. wylogowanie się z poczty i ponowne zalogowanie;2. wysłanie z tego adresu potwierdzenia wykonanych czynności na adres blokadaskrzynki@grupaonet.plDo chwili wykonania wszystkich wymienionych czynności mogą występować problemy z wysyłką wiadomości.Przypominamy, że ze względów bezpieczeństwa Grupa Onet.pl SA nigdy nie prosi o podawanie lub potwierdzanie haseł oraz nie umieszcza w wysyłanych e-mailach odsyłaczy do stron, na których hasło można zmienić.Hasła nie wolno nikomu ujawniać. Nie należy odpowiadać na e-maile lub telefony z prośbami o podanie hasła. W przypadku otrzymania e-maila zawierającego podobne prośby, prosimy ten fakt zgłosić pod adresem abuse@onet.pl lub dzwonić na numery: 0 801 080 200 lub 012 26 00 200 (poniedziałek-piątek, 7:00-23:00; sobota-niedziela, 10:00-18:00). Polecamy nasze porady na temat bezpieczeństwa: http://pomoc.onet.pl/46,1120,przewodnik.htmlPozdrawiamy,BOK OnetPocztaGrupa Onet.pl SA, ul. Pilotów 10, 31-462 Kraków; Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla miasta Kraków-Śródmieście, XI Wydział Gospodarczy, KRS 0000007763; NIP 734-00-09-469, Kapitał Zakładowy Spółki 7 580 648 PLN.Czy to jest faktycznie prawda. Czy jakiś boot chce wyłudzić ode mnie (potwierdzić) mój adres mailowy. Wcześniej nic nie robiłem, tylko po prostu usuwałem te maile.
Czlowieksniegu Napisano 7 Kwiecień 2015 Napisano 7 Kwiecień 2015 Może Cię nie lubią... co też nie byłoby zaskakujące...Mam kilka kont na onecie i nigdy (?) nie dostałem takiego alertu... Kwestia, czy masz faktycznie syf w komputerze, czy jakiś pomysł na wejście do Twojej poczty.
traper6 Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Napisano 7 Kwiecień 2015 P.S. Ja też mam kilka kont na onecie (akurat to jest pierwsze i najstarsze) i tylko tu dostałem takie maile.
sonicsquad Napisano 7 Kwiecień 2015 Napisano 7 Kwiecień 2015 Może brzydsza połowa klikq na co popadnie. Na fb wciąż widać posty spamy dodawane przez boty. Skanuj kompa na malware. Ew sprawdź adres skąd przyszedł mail jak i sam adres na który masz wysłać. I ZAWSZE SPRAWDZAJ POLACZENIE HTTPS!
woytas Napisano 7 Kwiecień 2015 Napisano 7 Kwiecień 2015 Numeru konta nie podali w mailu więc nie jest źle. Może jakieś małe brązowe coś przykleiło Ci się i rozsyłasz nieświadomie wiadomości
poldek175 Napisano 7 Kwiecień 2015 Napisano 7 Kwiecień 2015 Miałem to samo na interii.Zainfekowałem potem całą firmę(ponad 400 osób).Informatyk 5 dni biegał jak oparzony(chyba pierwszy raz pracował).Średnio moje konto wysyłało do 100 wiadomości dziennie do innych użytkowników.Jedyna rada,nie otwierać goownianych wiadomości niewiadomego pochodzenia.
woytas Napisano 8 Kwiecień 2015 Napisano 8 Kwiecień 2015 Jakieś pół roku temu Tyfusowi się na Odkrywcę włamali :))
Czlowieksniegu Napisano 8 Kwiecień 2015 Napisano 8 Kwiecień 2015 Nie pisz, że TO zdjęcie to Ty świadomie do nas wysłałeś...
Czlowieksniegu Napisano 8 Kwiecień 2015 Napisano 8 Kwiecień 2015 Już nie bądź taki skromny...Tych tatuaży trudno było nie zauważyć, a że robione struną od gitary- cóż...
tyfus Napisano 8 Kwiecień 2015 Napisano 8 Kwiecień 2015 myślałem, że masz na myśli to w stringach, bez stanika....
sonicsquad Napisano 8 Kwiecień 2015 Napisano 8 Kwiecień 2015 Słyszałem że ma wytatuowanego delfinka na kostce....
Czlowieksniegu Napisano 8 Kwiecień 2015 Napisano 8 Kwiecień 2015 Z tego, co pamiętam* ani delfinki, ani na kostce...* choć staram się z pamięci wyprzeć ten widok... nie wiem- może hipnoza pomoże?
Czlowieksniegu Napisano 8 Kwiecień 2015 Napisano 8 Kwiecień 2015 Bjar- aż tak blisko z Tyfusem nie jestem...A zdjęcia usunąłem, razem z @, żeby mnie policja obyczajowa nie wsadziła do dołka- to, że były wbrew mojemu zmysłowi estetyki, to już inna sprawa...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.