Skocz do zawartości
  • 0

jaka to płachta?

pawel_breslau

Pytanie

Napisano

Witam. Wczoraj wpadła mi w ręce taka oto płachta. Czy ktoś z Was może ją zidentyfikować?
Wygląda jak płachta austriacka lub pruska ale przyjrzyjcie jej się dokładnie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Widzę, że rozmowa się rozkręciła :) tylko, że nie na temat, który mnie interesuje.
Polska raczej nie będzie bo osobiście szyłem kopie i wiem jak wyglądają-podobnie ale nasze miały wycięcia na ręce, okucia również podobne.
Cóż to zatem może być?
Kiedyś już wystawiałem na tym forum podobną ale z innego materiał i w plamy. Mądrzy oświadczyli, że była to czeska z lat 50-tych ale ta to już jest zagadka fest. Szczególnie te icia" i to &". Tego już nie rozumiem. Może jakiś pierwszo wojenny brytol na wzór austriackich?
Pozdrawiam i czekam na jakieś pomysły :).
P.S.
Proszę się pokłócić gdzie indziej a tutaj raczej mi pomóc, hehe :)
Napisano
I may be able to give you some information as I worked at
J.B. & S. Lees in the early sixties, at that time they had recently been purchased by an American group(I'm afraid I don't know who) later in the eighties they were owned by the U.K. group of
Glynwed. At the moment they are owned by the Tyco group.

They produce steel coil and strip as well as spring and tool steel (West Bromwich was well known for its number of spring manufacturers). The company trade name is Trident
Brand.

The factory is halfway between West Bromwich and Oldbury and is split in two halves, one each side of a canal.
The full address is: J.B. & S. Lees Ltd
Trident Steel Works
West Bromwich
West Midlands
England

I hope this may help.

All the best
Może coś z tego angielskiego tekstu wywnioskujesz.
Ja nie znam angielskiego.
Napisano

Witam. Wczoraj wpadła mi w ręce taka oto płachta. Czy ktoś z Was może ją zidentyfikować?
Wygląda jak płachta austriacka lub pruska ale przyjrzyjcie jej się dokładnie :)

Napisano
Może w końcu napiszesz coś co w jakimś stopniu chociaż komuś pomoże a nie jedynie zwiększy liczbę postów przy nicku ? Bo nawet nie próbujesz naprowadzić kogoś na trop.
http://reibert.info/threads/ljuversy-s-plasch-palatok-avstro-vengrii.255488/
sugerowałem się okuciem, takim jak w pałatkach austryjackich
Napisano
A może,po prostu,przestaniesz się powtarzać? Rodan to,Rodan tamto..... Przecież od razu widać,że nikt w tamtych czasach nie używał takiej kursywy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie