poldek175 Napisano 30 Marzec 2014 Autor Napisano 30 Marzec 2014 http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/5,35771,15710105,Nie_dla_nich_centra_handlowe__Wola_gielde_staroci.html#ixzz2xNjqLbFM#LokWrocTxt
traper6 Napisano 30 Marzec 2014 Napisano 30 Marzec 2014 Z 7-8 lat temu handlowałem na tej giełdzie i to ostro.Wstawało się o 3.30 - 4 rano, szybka kawa i dzida na giełdę co by zająć lepsiejsze miejsce.Dla zabicia czasu, ucieczki przed jazgotem oberhausgestapo (czyt. żony) pojechałem w tą sobotę ok. godz.10 na Gnieźnieńską. Przeżyłem szok. 1/5 - 1/6 zajętego placu. Starocie ? 80 - 85% to mniej lub bardziej udolnie wykonane kopie, lub ogólnie wyroby współczesne stylizowane na antyki. Ceny z innej galaktyki. Wśród starych znajomych krąży jeden dowcip:Rok produkcji? - Czwartek, co by metal dobrze ostygł i przyjęła się patyna w sprayu :)Oglądałem jeden kufel bawarskiego rezerwisty z I wojny. Sprzedawca bił się w cycki że to oryginał przywieziony z Niemiec i odkupiony za ciężkie ojro. Gdy mu powiedziałem że to wyrób z lat 80 - 90, na Jebayu są po 8 - 10 ojro i nie ma na to chętnych to odjęło mu mowę" .Widziałem wiele fantów które nie sprzedały się na Allegro.Ogólnie wysnułem jeden wniosek. Giełdy staroci w większości przeniosły się do internetu.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 18:28 30-03-2014
fuks_ag Napisano 30 Marzec 2014 Napisano 30 Marzec 2014 w globalnej wiosce większy wybór a ceny jak kto woli
viator01 Napisano 30 Marzec 2014 Napisano 30 Marzec 2014 Na 9 fotce węgierski bagnecik jakby dopiero z fabryki wyszedł :)
Czlowieksniegu Napisano 30 Marzec 2014 Napisano 30 Marzec 2014 Viator- nie wiem jak teraz, ale jeszcze parę lat temu na giełdę regularnie przyjeżdżało towarzystwo ze Świdnicy-Świebodzic-innej Sobótki, które miało niesamowite rzeczy z broni białej...O tym nie dyskutuję, ale oni w zasadzie stany niemal magazynowe sprzedawali- fakt, że odpowiednio wysokie stawki :-(
viator01 Napisano 30 Marzec 2014 Napisano 30 Marzec 2014 Nie twierdzę, że to fake, bo mało widać, ale jak dobry, to rzadko spotykany w tym stanie w obrocie. A to znaczy, że warto czasem na giełdę się wybrać.
poldek175 Napisano 31 Marzec 2014 Autor Napisano 31 Marzec 2014 Co do oryginalności się nie wypowiem,jednakże tak jak napisał Traper sprzedawców zbyt wielu tam nie ma.Z autopsji wiem,że większa,ciekawsza i bogatsza w różne bibeloty giełda odbywa się w Świdnicy ale ceny to kosmos.BTW.Traperku,może ludu nie było,bo ta odbyła się przy Wróblewskiego...
Cowboys From Hell Napisano 6 Kwiecień 2014 Napisano 6 Kwiecień 2014 Jak kolega wyżej mówi- w Świdnicy ceny masakra.Jeżeli już się trafi oryginalny bagnecik ,albo coś takiego to cena jeszcze raz taka jak na alleg..Ale szczerze mówiąc to coraz więcej podróbek z roku na rok się trafia.Aha i jeszcze jedno teraz jest moda na sygnowanie runami ss.Aż śmiać się chce jak się widzi że każda łyżka i wszystko na czym tylko można wybić ss jest tym oznaczone.Wychodzi na to że przedmioty z oddziałów ss są częściej trafiane niż wehrmacht :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.