steve13 Napisano 29 Lipiec 2014 Share Napisano 29 Lipiec 2014 rama bok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve13 Napisano 29 Lipiec 2014 Share Napisano 29 Lipiec 2014 siodło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve13 Napisano 29 Lipiec 2014 Share Napisano 29 Lipiec 2014 bak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve13 Napisano 29 Lipiec 2014 Share Napisano 29 Lipiec 2014 spód ramy. Najważniejsze, na głowce ramy nie ma żadnej tabliczki jest jedynie wybity numer ok. 59000. Wielkie dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 2 Sierpień 2014 Share Napisano 2 Sierpień 2014 Dawno nie było, a niedziela się zbliża...Dziewczyna na motocyklu.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oseledes Napisano 5 Sierpień 2014 Share Napisano 5 Sierpień 2014 Taka ciekawostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 5 Sierpień 2014 Share Napisano 5 Sierpień 2014 @oseledes,posłałem Ci maila na priva przed chwilą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhostMG Napisano 17 Sierpień 2014 Share Napisano 17 Sierpień 2014 Pytanie do wszystkich poszukiwaczy podstodolniaków. Czy jest sens biegać po wsiach i szukać jakiegoś zapomnianego Junaka albo chociaż SHLki ? Czy jeszcze stoją takie rzeczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 17 Sierpień 2014 Share Napisano 17 Sierpień 2014 Nikt nigdy nie przetrzepał i nie przetrzepie całego terenu,nikt nie zna dnia ani godziny,nie będziesz szukał, to jak chcesz znaleźć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian440 Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 Witam. Czy ktoś z kolegów na forum orientuje się co to za silnik ? Pojemność ok. 350cm3, chłodzony wodą, zasilany stawidłem obrotowym od połówek wału. Tłoki z deflektorami. Silnik prawdopodobnie od jakiejś łodzi. Ostatni właściciel mówił , że to Konig ale nie widzę podobieństw ani do niego ani do GADa. Pozdrawiam seba440t2@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian440 Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 jwpozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st. strzelec Napisano 26 Sierpień 2014 Share Napisano 26 Sierpień 2014 Piękny podstodolniak ze zlotu SHL i pojazdów zabytkowych w Tokarni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaaneshadorrer Napisano 29 Sierpień 2014 Share Napisano 29 Sierpień 2014 Seba, tutaj chłopaki siedzą bardzo mocno w zachodnich motocyklach, jak nikt tutaj nie wie co to za silnik to też jest jakaś podpowiedź. Wszelkie podejrzenia wskazują na to, że jest to polski silnik. Może okolica w jakiej to dostałeś coś podpowie? Znam jednego gościa co siedzi w sporcie motorowodnym przy okazji na pewno zapytam.Za rok, obowiązkowo widzimy się na TP na wyścigach klasyków ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 29 Sierpień 2014 Share Napisano 29 Sierpień 2014 Sebastian, moim zdaniem to nie jest polski silnik, przynajmniej do niczego go nie potrafię dopasować. GAD (pięćsetka) jest tylko podobny i nawet w latach powojennych miał żeliwny blok cylindrów, a tu jest aluminiowy. Przedwojenny Steinhagen też to nie jest. Możemy go spróbować zidentyfikować, napiszę Ci na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rohan Napisano 30 Sierpień 2014 Share Napisano 30 Sierpień 2014 Sebastian44, całkiem niedawno oglądałem film o rosyjskich traperach którzy polowali w tajdze. Rewir każdego z nich miał 1000km2 powierzchni. Łodzie służyły im do pływania po wezbranym Jeniseju.I właśnie u jednego z nich widziałem taki silnik zamontowany wewnątrz łodzi (nie zaburtowy). Jak zobaczyłem te cyce od razu skojarzyłem je z Twoim wątkiem. Z tego właśnie powodu w poszukiwaniach informacji o silniku szedłbym na wschód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsam20 Napisano 31 Sierpień 2014 Share Napisano 31 Sierpień 2014 Trop słuszny. Pomagam koledze właśnie w reanimacji silnika zaburtowego do łodzi i jest bardzo podobny w budowie. Ten jego to jakiś WICHER czy jakoś tak. Wydaje mi się, że to jakaś starsza wersja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsam20 Napisano 31 Sierpień 2014 Share Napisano 31 Sierpień 2014 Produkcja oczywiście rosyjska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manian Napisano 3 Wrzesień 2014 Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Witam. Czy może któryś z kolegów orientuje się od jakiej maszyny może pochodzić ten amortyzator skrętu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manian Napisano 3 Wrzesień 2014 Share Napisano 3 Wrzesień 2014 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manian Napisano 3 Wrzesień 2014 Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Długość około 30 cm. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tosiek175 Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 pokrętło amortyzatora od Pannoni. Dolna blacha jest nieoryginalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1/2 Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Witam dzisiaj trawiło mi się o to takie cudotyle ze nie leży u mnie ^^ Pytani ile by dać za to??Ps zagadka ^^ co to jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 9 Wrzesień 2014 Share Napisano 9 Wrzesień 2014 http://moto.onet.pl/sokol-powrocil-premiera-polskiego-motocykla/cjj81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 9 Wrzesień 2014 Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Czyli, jak podejrzewałem , napęd od Kiwi`ego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 12 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Proszę moderatora o zamknięcie tej częśći przenosimy się do nowej .Pozdrawiam Forel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.